Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Üniversitelere Giriş Sistemini de Değiştireceğiz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Üniversitelere Giriş Sistemini de Değiştireceğiz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG'un kaldırıldığını, üniversteye giriş sisteminin de değişebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta BM zirvesi için bulunuyor. Genel Kurul'da yapılan konuşmanın ardından otele dönerken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Erdoğan, TEOG sisteminin kaldırıldığını söyledi. Gazetecilerin yerine nasıl bir sistemin geleceğini sorması üzerine ise, "Bu konularda çalışmalarımız sürüyor. Yeni bir sistem getirilecek. Sadece TEOG için değil ünivsersiteye giriş sınavlarında da değişiklikler yapılabilir." cevabını verdi.

Erdoğan, son günlerde Türkiye'nin gündemindeki önemli konulardan biri olan TEOG ile ilgili, "TEOG yerine nasıl bir sistem olacağı ile ilgili çalışmalarımız var" diye konuştu. Üniversiteye girişlerle ilgili de çalışma yapıldığını belirten Erdoğan, "Hazırlıklarımız var. Bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin. Sadece kendi derslerine odaklansınlar' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, üniversiteye giriş sınavıyla ilgili bir değişiklik yapılacağın sinyalini verdi ve 'O da olacak, o konuda da çalışılıyor' dedi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.