Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Dönem Üniversite Ders Sistemi Açıklandı!

Yeni Dönem Üniversite Ders Sistemi Açıklandı!

Koronavirüs pandemisinin bilinmezlik yarattığı noktaların başında eğitim sektörü geliyor. Öğrencilerin okullara ne zaman başlayacağı konusunda hala net bir açıklama bulunmazken, en fazla bilinmeyen ise üniversitelerde geçerli. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde okulların 31 Ağustos’ta başlayacağını, ancak pandeminin gelişimine göre bunun farklılık gösterebileceğini söyledi. Yüksek Öğretim Kurumu ise hala üniversitelerin başlangıç tarihiyle ilgili net bir açıklamada bulunmadı. 

Üniversitelerin ne zaman başlayacağı hala belli olmasa da eğitimin uzaktan eğitimle birlikte karma şekilde yapılabileceği açıklandı. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamaya göre üniversiteler, örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 30’una kadarını uzaktan öğretim yoluyla verebilirler. Bununla birlikte bu orana yaklaşan üniversitenin bulunmadığını söyleyen Saraç; ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40’a yükseltildiğini belirtti. 

Dünyada da sıklıkla kullanılması planlanıyor

Üniversitelerdeki doluluk oranını azaltacağı düşünülen bu karma eğitim sistemi, şu sıralar pek çok ülkenin gündemi olmuş durumda. Gerektiği takdirde bu sisteme geçilebileceğini söyleyen Saraç, okulların açılmasıyla ilgili net bir açıklamada bulunmadı, ancak ortaya çıkan bilgilere göre üniversiteler geçen seneyle aynı dönemde açılacak. 

kaynak


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.