Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Big Data YEA Big Data Emre Tuna Aydın – Power BI ile İş Zekası Rapor Tasarımı ve Uygulaması

YEA Big Data YEA Big Data Emre Tuna Aydın –  Power BI ile İş Zekası Rapor Tasarımı ve Uygulaması

YEA 7. haftasında Big Data alanında BNC Insight’tan Emre Tuna Aydın’ı dinleme fırsatını bulduk. 

 Power BI ile İş Zekası Rapor Tasarımı ve Uygulaması adlı oturumunda Big Data hakkında temel bilgiler vererek herkesin hayatına faydalı olacak konulara değindi.

Machine Learning

Bunlardan ilki aslında uzun zamandır aşina olduğumuz bir kavram olan Makine Öğrenmesiydi. Matematiksel ve İstatistiksel yöntemleri bir arada kullanan ve varolan verilerin üzerinden çıkarımlar yaparak tahminleme yapmaya elverişli olan bir yöntemdir.

Business Intelligence

Bir diğeri ise iş zekası olarak da çevirisi yapılan varolan ham bilginin işlenmesi ve analiz edilmesi sonucu yararlı bilgiye dönüştürülmesi sürecine denir. Bu süreçte çeşitli grafiklerden, tablolardan da yararlanılabilmektedir.

Robotic Process Automation

Bu iş süreci otomasyonu sayesinde çeşitli yazılım ve yapay zeka ile sağlanabilmektedir. Daha iyi müşteri hizmeti, daha verimli çalışan eldesi, iş operasyonlarında iyileşme ve düzenleme sağlanmasında rol oynamaktadır.

Emre Bey, bu bilgilerin yanı sıra öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Bunlardan biri her ne kadar bir konu hakkında bilgi sahibi olmak ön plana çıkarıyor olsa da her birini tek tek bilmek yetmiyor diyerek verdiği örnekle Power BI uygulamasını robota öğretmek ve bu kapasiteye sahip olarak süreçteki iyileşmelerde ön plana çıkmanın mümkün olduğuna değinmesiydi. 

Bir diğeri ise büyük veri konusunda uzmanlaşmak isteyenlerin bilmesi gereken tool'lar ile ilgili yaptığı listelemeydi. Bu listenin başında Microsoft gelmekle beraber ardından Power BI, Tableau ve Qlik de gelmekteydi.

Uzmanlık sahibi olunması gerekmeyen ancak bilgi sahibi olmanın önemli olduğu konular ise sunumunda da üzerinde durduğu Gartner'ın Difficulty- Value Tablosuydu. Bu tablo aracılığı ile genel konumlandırmanın daha net ortaya çıktığını gösterdi.

Aynı şekilde Tato yaklaşımının önemine değindi. Tato, adını içerdiği kelimelerin baş harflerinden alan ve tanımlayıcı, açıklayıcı, tahmin edici ve optimize edici olaylar bütünlüğüne denen bir terimdir.

Son olarak ise stratejinin sanılanın aksine gelecek ile ilgili değil bugünle alakalı bir raporlama olduğundan bahsetti.

Önümüzdeki haftaların Big Data ve diğer oturumları ile ilgili olarak yayınlanacak olan içerikler için bize buradan ulaşabilir, geleceğin yönetici adaylarının 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketin ve öğrencilerin buluştuğu Young Executive Academy’nin ikinci dönem başvurularından haberdar olmak için buraya tıklayabilirsiniz


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.