Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Stajı Başvuruları İçin Sosyal Medyanın En İyi Yol Olduğunu Düşünen 4 Şirket

Yaz Stajı Başvuruları İçin Sosyal Medyanın En İyi Yol Olduğunu Düşünen 4 Şirket
Ofislerde klimaların açılmaya başlaması ile okulların kapanması ve öğrencilerin şehir içine salınması, yılın aynı dönemine denk geliyor.
İnternet ile doğan, tablet ile büyüyen çocukların üniversite yaz stajlarına soğuk Word belgeleri ile başvurmalarını beklemek dışında, onların doğasına yakın yöntemler deneyen şirketler de mevcut. Socialmediatoday sitesindeki makalede, yaz stajları için sosyal medya kullanan şirketler konu edilmiş, örneklere bakalım:

McDonald’s
Başvuru aracı: Snapchat
Stratejileri: USA Today’de belirtildiğine göre McDonald’s bu yaz için 250.000 pozisyon doludurmayı planlıyormuş. İşe alım sürecinde Snapchat’i kullanarak Millenial’ları çekmeyi hedefliyorlar. Adaylar, Snaplications (McDonald’s için özel tasarlanmış Snapchat lensi) kullanarak, bu iş için neden uygun olduğunu anlatan 10 saniyelik bir video çekerek başvurabiliyorlar.

01_mc_donald_stajyer
Videolar, telefondan direkt olarak fast-food zincirine gönderiliyor. Bu yöntemin başarısı hakkında konuşmak için çok erken ama sosyal medya üzerinden iletişim kuran bir jenerasyona ulaşmak için zekice bir yöntem.

ESPN
Başvuru aracı: Linkedin ağırlıklı olmak üzere, tüm sosyal medya kanalları
Stratejileri: Millenial tüketiciler arasında en popüler markalardan biri olan ESPN, işe alım sürecinde de gençler gibi düşünüyor.
Disney Campus Recruitment’ta Senior Manager olan Anne LaBeaume, Forbes’a yaptığı açıklaada potansiyel stajyerler ile sosyal medya üzerinden iletişim kurduklarını, CV başvurularını ve bilgileri Linkedin profillerinden çektiklerini söylemiş. Aynı zamanda, ESPN’de hayatın nasıl olduğunu video ile paylaşıyorlar.
02_espn_stajyer
Millenial’lar, uzun zamandır şirket kültürüne değer veriyor ve markanın öz karakterine katkı ve katılım sağlamak istiyorlar. Videolar şirketin internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında yayınlanıyor, adaylara orada çalışmak ile ilgili bir görüş imkanı ve fikir veriyor.

HAVAS
Başvuru aracı: Instagram hikayeleri odaklı olarak, Instagram.
Stratejileri: Reklam dünyası için yaratıcılık ilk şart — çok sıradan bir prosedür olan iş başvurularında bile.
03_havas_stajyer
Staj aradığınızda Instagram hikayelerine bir daha bakın. Havas’ın son staj programı olan “Wintership program” adaylardan Chicago’nun dondurucu soğuklarını hikayeler üzerinden satmalarını istiyor. Umut veren adayların strateji kurmak için altı günü ve hikayelerini sosyal platformlar üzerinden paylaşmak için iki günleri var.

GRUBHUB
Başvuru aracı: Snapchat
Stratejileri: Online yemek sipariş markası 2016 yılında “çılgın Snapchat yetenekleri” olan adayları işe aldı. Adaylar iki adımda başvuruyorlardı: “En iyi çiziminizle GrubHub’a snap atın ve son tarihten önce verilen Google link’ine başvurunuzu gönderin.”
04_grup_hub
Bunlar, markaların sosyal platformlarda kullandığı yenilikçi ve yaratıcı başvuru çeşitlerine birkaç örnek.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.