Öğrenci Kariyeri Banner

Yapımları Servet Değerinde Olan Filmler

Yapımları Servet Değerinde Olan Filmler

Bright / 90 Milyon $

2017’ nin sonlarına doğru seyircisiyle buluşan Bright, ülkemiz dahil tüm dünyada büyük bütçe ayırdığı PR çalışmalarını sürdürdü. Will Smith’in başrolde yer aldığı film, 90 milyon dolarlık bütçesiyle çekildiği dönemde uzun bir süre Netflix’in en yüksek bütçeli filmi ünvanını taşıdı.

Red Notice / 160-200 Milyon $

Kadrosunda Dwayne “The Rock” Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot gibi başarılı isimlerin yer aldığı Red Notice, bol bol aksiyon sahnelerinin olduğu güçlü bir prodüksiyon. Film, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor.

The Gray Man / 200 Milyon $

Dijital platform Netflix’in Avengers filminin de yönetmenleri olan Russo kardeşlerle anlaşarak yaptığı film, 200 milyon doların üzerinde bir bütçeye sahip olacak. Hatta film 200 milyon dolarlık bütçesi ile Netflix’in şu ana kadar açıklanmış en yüksek bütçeli filmi konumunda diyebiliriz. Filmin oyuncu kadrosunda ise Chris Evans ve Ryan Gosling gibi popüler isimler yer alıyor.

Triple Frontier / 115 Milyon $

Ben Affleck’in başrolünde yer aldığı Triple Frontier, aksiyon tutkunlarının fazlasıyla keyif alacağı bir film. 64 milyondan fazla izleyiciye ulaşan film için dijital platform Netflix’in 115 milyon doların üzerinde epey güçlü bir bütçe ayırdığını söyleyebiliriz.

6 Underground / 150 Milyon $

Aksiyon filmlerinin ilk akla gelen yönetmenlerinden biri olan Michael Bay tarafından yönetilen 6 Underground’da Deadpool’dan hatırlayacağınız Ryan Reynolds oynuyor. Film, eleştirmenlerden oldukça düşük not alsa da dijital platformda 83 milyon kez izlendiğini de söylemeliyiz. Filmin total bütçesi ise 150 milyon dolar.

The Irishman / 160 Milyon $

Martin Scorcese’in yönetmen koltuğunda oturduğu The Irishman, adeta şapka çıkarılan oyunculukların yer aldığı bir film olarak dikkat çekiyor. Robert De Niro ve Al Pacino gibi sinemanın mihenk taşları olan isimleri bir araya getiren film, süre bakımından uzun oluşunun yanında bütçesiyle de fazlasıyla kendinden söz ettirdi. The Irishman’in toplam bütçesi ise 160 milyon dolar civarındaydı.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı / 260 Milyon $

Hobbit üçlemesi için 800 milyona yakın bir bütçe ayrıldığı biliniyor. Ayrılan bu bütçelerden büyük bir kısmı ise Hobbit serisinin Beş Ordunun Savaşı filmi için kullanılması planlanmış. Yaklaşık olarak bu devam filminin çekimleri için 260 milyon dolar bütçe ayrılmış. Filmin gişede harikalar yaratmasının ardından hasılat ise 900 milyon dolar civarı olarak geri dönmüştür.

Harry Potter Felsefe Taşı / 250 Milyon

1997 yılından başlayan Harry Potter serüveni, oldukça ilgi görmüş ve serinin devam filmleri çekilmiştir. Kitapları da en az filmleri kadar sevilen Harry Potter serisinin filmlerinden biri olan Felsefe Taşı, 250 milyon ile çekilmiştir. Filmin yayınlanmasının ardından 950 milyona yakın hasılat elde edilmiştir.

Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde / 380 Milyon $

Vizyona girmiş olduğu tarih olan 2011 yılından beri yeri sarsılmayan Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filmi, serinin dördüncü kısmıdır. Film Johnny Depp ve Penolope Cruz gibi popüler iki ismin canlandırdığı Jack Sparrow ve Angelica karakterlerinin Gençlik Pınarı’nı ararken yaşadıkları keyifli serüveni anlatıyor. 3D teknolojisinin harikulade kullanıldığı bu film, yüksek maliyetinin yanında 1 milyar doların üstündeki gişe başarısıyla dikkat çekiyor. Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde filminin, bugüne dek vizyona girmiş en yüksek bütçeli filmler arasında olduğunu söylemek mümkün. 2011 yılında beyaz perdeye aktarılan bu film, teknolojik açıdan tüm gelişmiş özellikleri içerisinde barındırıyor. 380 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilmiş olan film yaklaşık olarak 1 milyar kadar gişe hasılatı elde ederek büyük bir başarıya imza attığını söyleyelim.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.