Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zekanın İnsanlığı Yok Etmesini Engellemek İçin Ekip Kuruluyor!

Yapay Zekanın İnsanlığı Yok Etmesini Engellemek İçin Ekip Kuruluyor!

Kasım 2022’de yayınlanan sohbet botu ChatGPT ile dünyayı sarsan OpenAI, yapay zekâ hakkındaki tartışmaları yeniden başlatmıştı. O dönem botun tartışmaya sebep olan cevapları ve insanları kandırmaya kalktığı gibi örnekleri, yapay zekânın insanların hayatını tehlikeye attığıyla ilgili tartışmaya yol açmıştı.

İşte bu yüzden ChatGPT’nin Geliştiricisi OpenAI, yapay zeka sistemlerinin insanlığı ele geçirmesini engelemek amacıyla bir ekip kurdu.

“Süper zeki yapay zekâya” karşı ilk önlem duyuruldu:

5 Temmuz’da yayınladığı yazısında “Superalignment” adlı yeni bir ekip kurduğunu açıklayan OpenAI, bu ekibin yapay zeka sistemlerini kontrol etmesi için kurduğunu açıkladı. OpenAI’a göre yapay zeka sisteminin insanlığı alt etmesi oldukça uzak bir zamanda görülüyor. Fakat şirket, süper zeki yapay zeka sisteminin önümüzdeki 10 yıl içinde hayatımıza girmeye başlayacağını söylüyor.

Superalignment ekibinin bu sistemlere karşı atacağı ilk adım, insan seviyesinde zekâya sahip bir yapay zekâ geliştirmek olacak.  Bu yapay zekâ, önümüzdeki 4 yıl içinde geliştirilecek ve görevi, süper zeki yapay zekâyı kontrol etmek olacak. Üstelik bu görev için sahip olduğu tüm işlem gücünün %20’sini ayıracak.

Ayrıca OpenAI'ın kuruluş amacı da aslında bu yeni ekiple paralel.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.