Öğrenci Kariyeri Banner

Yalnızlık Hissi Algılarımızı Etkiliyor

Yalnızlık Hissi Algılarımızı Etkiliyor

Yalnızlık hissinin yaşantılarımızı ne kadar etkileyebildiğini zaman zaman fark etmişizdir ancak bunun temel nedeninin algılarımızdaki değişim olduğunu biliyor muyuz? Yeni bir araştırma, yalnızlık hissinin, beyinlerimizin çalışma prensibindeki farklılıklarla yakından ilişkili olduğunu ortaya çıkarıyor. Yalnız hissetmek, gördüklerimizi, duyduklarımızı, çevremizi ve ilişkilerimizi algılama biçimimizde farklılıklar oluşturuyor.

Araştırmacıların MRI taramaları üzerinde yürüttükleri analize göre; kişi ne kadar yalnız olursa, arkadaşlarının ve tanıdıklarının uzak olduğunu hissetmekte. Ayrıca bu sosyal bağlantıların hepsi, beyin açısından bir bütün halinde bulanıklaşma eğilimi gösteriyor.

Bu yeni bulgular, bilgilerimizdeki bazı boşlukları doldurmaya yardımcı olup yalnızlık ve soyutlanma hislerini daha iyi yönetmenin yollarına kapı aralayabilir. Yaşadığımız bu pandemi, yalnızlık hissinin etkilerini düşünmek için belki de bir fırsat?

 

Özgün İçerik: Bu içerik, Öğrenci Kariyer yazarlarından Nisa GEMİCİ  tarafından oluşturulmuştur. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.