Öğrenci Kariyeri Banner

Yakın Gelecekte En Çok İhtiyaç Duyulacak Meslekler!

Yakın Gelecekte En Çok İhtiyaç Duyulacak Meslekler!

Devamlı gelişen ve her gün biraz daha dijitale dönüşen dünyada aynı hızda yeni meslekler de ortaya çıkıyor.

Biz de sizler için gelecekte oldukça fazla ihtiyaç duyulacak meslekleri sıraladık.

1. Video Oyun Tasarımcısı

Artan oyun pazarı potansiyeli ile önem taşıyan video oyun tasarımcılığı oyunseverler için keyifli seçeneklerden biri olabilir!

2. Sanal Market İşletmecisi

Tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle sanal marketlerde ciddi anlamda bir artış yaşandı. Artık birçok insan için alışkanlık haline gelen online alışveriş sayesinde sanal market işletmeciliği gelecekte de oldukça rağbet görmeye devam edecek gibi görünüyor.

3. Değişim Yöneticisi

Gelişen ve her geçen gün değişen dijital dünyayı yöneten Değişim Yöneticileri de gelecekte en çok ilgi göreceği düşünülen meslekler arasında.

4. Sosyal Medya Uzmanı

Günümüzde de oldukça popüler olan bu meslek gelecekte farklı platformlar özelinde büyüyerek gelişmeye devam edecek gibi görünüyor.

5. Mekatronik Mühendisi

Hali hazırda Türkiye'de de pek çok okulda bölümü bulunan mekatronik mühendisliği gelişen teknoloji ile çok daha yaygın bir hale gelecek.

6. Bilişim Güvenliği Uzmanı

Özellikle sanal ortamların artması ve NFT gibi dijital dünyadaki uygulamaların çoğalması ile bilişim güvenliği uzmanları kişilerin bilgilerini dijital dünyada koruyan kişiler haline gelecekler.

7. Dijital Diplomasi Uzmanı

Birleşmiş Milletler ve NATO gibi uluslararası yapılar da dijital diplomasi alanındaki uygulamalarını artırırken hem dijital dünyayı hem de genel kültürü iyi bilen kişiler dijital diplomasi alanında yetkin olarak çalışacak.

8. Akıllı Tedarik Yöneticisi

Dijital dünya üzerinden ürünlerin tedarik sürecini yöneten kişiler de dijitalleşen dünyada büyük bir öneme sahip olacak.

9. Mobil Uygulama Geliştiricisi

Dijital dünyaya adapte olurken en fazla kullandığımız mobil cihazlar hayatımızda büyük bir önem taşıyor. Gelecekte mobil uygulama geliştirmelerin artması ve bunun daha düzenli bir meslek haline gelmesi bekleniyor.

10. Dijital Avukat

Dijital çağın en büyük ihtiyaçlarından biri de dijitaldeki hukuk anlayışı ve yasaların korunması bundan dolayı dijital avukatlar da önemli yer tutuyor.

11. Gerçeklik Yöneticisi

Dijitalde yer almak isteyen girişimci ve yatırımcılara danışmanlık verecek kişiler olarak konumlanan gerçeklik yöneticileri de dijital dünyanın vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.