Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'tan Yeni Özellik!

WhatsApp'tan Yeni Özellik!

Milyarlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre birçok yeni özellikleriyle buluşan WhatsApp, şimdi ise sohbet kilitleme için şifreli mesajlar özelliği ile buluşuyor. 

WhatsApp’ta Sohbet Kilitleme için yeni yöntem: Şifreli Mesajlar! 

WhatsApp'ın sahibi Meta, güvenlik ve gizliliğe önemi zamanla artıyor. Birkaç ay önce parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıcılarına sundu. Böylece amaçlanan kullanıcının telefonu bir başkasının eline geçtiği zaman önemli mesajlarına ulaşmasını engellemek. Şimdi kilidi açma seçenekleri arasına şifre dahil oluyor. 

Şifreli mesajlar özelliği ile istediğiniz sohbetleri kilitleyebilme imkanını sağlıyor.  Kilit için belirleyeceğiniz gizli kod sayıdan, harften, özel karakterden ve hatta emojiden olabilir.

Kilitli sohbetleri listeleyebilmek çin arama kutusuna belirlediğiniz kodu yazmanız yeterli olur. Eğer telefonunuz birbaçkasının eline geçtiğinde kilitli sohbetleri bulması, şifreyi bilmiyorsa çok zor olacaktır.

WhatsApp için Şifreli mesajlar özelliği bazı ülkelerde kullanıma sunuldu . Dünya genelinde ne zaman sunulacağı ise şimdilik bilinmiyor. Tahminler önümüzdeki haftaları gösteriyor. 

Kaynak


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.