Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp’tan Podcast Niteliğinde Yenilik!

WhatsApp’tan Podcast Niteliğinde Yenilik!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların sesli durum paylaşacağı bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. 

WhatsApp, uzun süre önce durum paylaşma özelliğini kullanıcılarının beğenisine sundu. Kullanıcılar, durum üzerinden metin, fotoğraf ve link paylaşabiliyorlar. WhatsApp, şimdi test ettiği bir yenilikle birlikte bunlara bir de sesli durum güncellemelerini getirecek

Durum Üzerinden Sesli Not Paylaşılabilecek!

WhatsApp'ın, durum üzerinden sesli not paylaşma özelliğini iOS için test etmeye başladığı ortaya çıktı. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar 30 saniyeye kadar sesli not kaydettikten sonra mesajlarını durum üzerinden paylaşabilecek. Aynı zamanda platform, linkler için ön izlemeli paylaşmayı da test ediyor. Linkler şimdiye kadar yalnızca adres şeklinde paylaşılıyordu.

WhatsApp, durum için sesli durum güncellemelerini ilk olarak Android için Eylül ayında açıklamıştı. Android kullanıcıları için de yine aynı şekilde 30 saniyelik süreyle ses kaydı durumda paylaşılabilecek. Durum güncellemesinin sağ alt köşesinde bir mikrofon yer alacak ve bu mikrofon sayesinde WhatsApp kullanıcıları seslerini kaydederek paylaşabilecek.

Yeniliğin kararlı WhatsApp sürümüne ne zaman geleceği ise şimdilik belirsiz durumda, yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

WhatsApp’ın son açıklanan rakamlarla birlikte dünya genelinde aktif olarak 2 milyar kullanıcıya ulaştığı ortaya çıktı. En popüler anlık haberleşme uygulaması, devamlı olarak yeni geliştirdiği özellikleri kullanıcılarına sunuyor. Platform ayrıca ek olarak yakın zamanda gruplar için anket özelliğini de getirilmişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.