Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'ta Kullanıcıları Şoke Eden Güvenlik Açığı!

WhatsApp'ta Kullanıcıları Şoke Eden Güvenlik Açığı!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta kullanıcıları endişelendiren büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, uygulama kapatıldıktan sonra da mikrofona eriştiğini açıkladı.

İki milyardan fazla aktif kullanıcısıyle dünya çapında en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, geçmişte de sık sık çeşitli güvenlik endişeleriyle gündeme gelmişti. Bugün de uygulamaya dair kullanıcıların güvenliğini tehdit eden yeni bir gelişme yaşandı.

WhatsApp, Google'ı Suçladı!

Son zamanlarda bazı kullanıcılar uygulamada, uygulama kapatıldıktan sonra bile mikrofona erişmesine izin veren bir hata olduğunu belirtti. Sorun, Pixel 7 Pro'sunda bu durumu fark eden bir Twitter kullanıcısı tarafından gündeme getirildi. Hata, farklı Samsung ve Pixel modellerinin yanı sıra Android uygulamasının birkaç farklı sürümü de dâhil olmak üzere çeşitli Android cihazlarını etkilediği tahmin ediliyor.

Raporların birçoğunda, uygulamadan gelen mikrofon etkinliği Android'in Gizlilik Panosunda ve Android durum çubuğundaki görünür yeşil nokta bildirimi aracılığıyla fark edildi.

Bu, kullanıcı uygulamayı kapattığını düşünse bile uygulamanın mikrofonuna erişmeye devam ettiği ve potansiyel olarak konuşmalarını bilgisi veya rızası olmadan kaydettiğini ifade ediyor.

WhatsApp bu raporlara, sorunun uygulamanın kendisinden değil Android'den kaynaklandığını iddia ederek cevap verdi. Şirket bu durumla ilgili olarak Android'de gizlilik panosundaki bilgileri yanlış ilişkilendiren bir hata gibi göründüğünü ve Google'dan daha fazla araştırma yapmasını istediklerini ifade etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.