Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'ın Uzun Zamandır Beklenen Özelliği Geldi!

WhatsApp'ın Uzun Zamandır Beklenen Özelliği Geldi!

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın uzun zamandır beklenen kendine mesaj gönderme özelliği artık resmen kullanıma sunuldu.

WhatsApp yeni bir özelliği daha kullanıcıların beğenisine sundu. Bu güncelleme ile kullanıcılar, mesajlaşma platformunu kullanarak artık kendilerine mesaj gönderebilecekler. Daha önce WhatsApp'ta kendinize mesaj göndermenin tek yolu, içinde yalnızca sizin bulunduğunuz bir grup kurmaktı. Ancak yeni özellik kullanıcıların grup oluşturmalarına gerek kalmadan kendilerine mesaj göndermelerine izin verecek. 

Grup Kurmaya Gerek Kalmayacak!

Kendinize mesaj atmak alışılmadık görünse de birçok insan bunu kişisel notlar için veya hatta bazı önemli medyaları kaydetmek ve daha sonra başka bir cihazdan kolayca erişmek için uzun süredir kullanıyordu. Bu özellik iPhone için WhatsApp'ın beta sürümünde test edildi ve artık uygulamanın en son sürümüyle tüm kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Aynı zamanda WhatsApp, tarihe göre mesaj arama, medya paylaşımı için sürükle-bırak desteği ve silinen mesajlar için geri alma düğmesi gibi diğer yeni özellikleri de kullanıcıların beğenisine sundu.

Bir süre önce Meta, WhatsApp kullanıcılarının artık proxy sunucuları üzerinden platforma bağlanabileceğini açıkladı. Proxy, kullanıcı ile internet arasında üçüncü bir katman olarak çalışıyor ve internette gezinirken daha iyi güvenlik ve gizlilik sağlamak için kullanılıyor.

Bu, WhatsApp kullanıcılarının artık uygulamanın engellendiği ülkelerde bile platforma bağlanmak için bir proxy sunucusu kurabileceklerini ifade ediyor. WhatsApp ayrıca bir proxy sunucusu üzerinden gönderilen mesajların uçtan uca şifrelenmiş olarak kalacağını da belirtiyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.