Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp, Çok Beklenen Özelliği Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor!

WhatsApp, Çok Beklenen Özelliği Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile ilgili uzun zamandır beklenen özelliğin test edilmek için yayınlandığı ortaya çıktı. Söz konusu özellik sayesinde, kullanıcılar bir WhatsApp hesabını aynı anda 4 akıllı telefona bağlayabilecekler.

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaklaşmakta olan yeni bir özelliği Android beta sürüm kapsamında kullanıcılarla paylaştı. Test kullanıcılarının deneyimleyebildiği bu yeni özellik, bir WhatsApp hesabının 4 adet akıllı telefona aynı anda kullanılabilmesine imkan tanıyor.

Aynı Anda 4 Farklı Cihazdan Kullanılabilecek!

WhatsApp, geçtiğimiz yıl "Çoklu Cihaz" isimli bir özellik yayınlamıştı. Bu özellik, kullanıcıların bir WhatsApp hesabını bir telefon ile bir masaüstü veya web sürüm üzerinden bağımsız olarak kullanılmasına imkan veriyordu. Yani telefonun internet bağlantısı olmasa bile masaüstü veya web sürüm üzerinden WhatsApp'ı kullanmaya devam edebiliyordu. Yeni geliştirilen bu özellik ile Çoklu Cihaz özelliğinin kapsamı da epey genişlemiş olacak.

Yeni özellikle birlikte artık bir WhatsApp hesabı, 4 akıllı telefonda eş zamanlı ve birbirlerinden bağımsız olarak kullanılabilecek. Eklenen yeni cihazlar, otomatik olarak senkron edilecek ve kullanıcı, hiçbir mesajı kaçırmayacak.

Yeni özelliği kullanabilmek için yapılması gerekenler şu şekilde:

  1. İkinci cihaza WhatsApp'ı yükleyin ve giriş ekranına gelin.
  2. "Bir cihazı bağla" seçeneğine dokunun.
  3. Ana cihaza gidin ve "Bağlı Cihazlar" menüsüne ulaşın. 
  4. Ana cihazda "Cihaz bağla" seçeneğine dokunun.
  5. İkinci cihazda görünen QR kodu ana cihazda okutun.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra WhatsApp'ınızı tüm cihazlardan kullanabilirsiniz. Ancak belirtmekte fayda var ki; bu özellik şimdilik yalnızca WhatsApp beta sürüm kapsamında kullanılabiliyor. Diğer cihazlara ne zaman geleceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.