Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp Android Tasarımı Değişiyor!

WhatsApp Android Tasarımı Değişiyor!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Android ekosistemi için yeni bir arayüz değişikliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni arayüz, iPhone'larda olduğu gibi ekranın altına bir gezinti çubuğu getirecek.

WhatsApp'ın 2.23.8.4 kodlu Android beta sürümünde, henüz geliştirme aşamasında olan yeni bir özellik ortaya çıktı. WABetaInfo tarafındanortaya çıkarılan özellik, WhatsApp arayüzünde etkili bir değişikliğin yolda olduğunu gösteriyor.

iPhone İle Aynı Deneyimi Sunacak

WhatsApp, iOS ve Android'de aynı arayüze sahip değil. WhatsApp'ı iPhone cihazdan açtığınızda, ekranın alt kısmında bir gezinti çubuğu yer alıyor. Bu gezinti çubuğunu kullanarak mesajlara, aramalara, durumlara, ayarlara ve topluluklara anında ulaşılabiliyor. Ancak bu kolaylık WhatsApp android kullanıcıları için mevcut değildi. Kullanıcıların taleplerini dikkate alan şirket, Android'e de alt gezinti çubuğu getiriyor.

WhatsApp'taki alt gezinti çubuğu bu şekilde görünecek:

WhatsApp'ın 2.23.8.4 kodlu Android beta sürümündeki yenilik kullanılabilir olduğunda, Android kullanıcıları da iPhone sahipleri ile aynı deneyim imkanını yakalayabilecek.

iPhone'lardaki gezinti çubuğu şöyle görünüyor:

WhatsApp, henüz erken aşamada olan arayüz çalışması ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak arayüz hazır olduğunda, ertelenmeden kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.