Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Yeni Özellikler Geliyor!

WhatsApp'a Yeni Özellikler Geliyor!

Dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını sevindirecek 2 yeni özelliğini duyurdu.

WABetaInfo, blog hesabından paylaştığı bir yazıyla WhatsApp’ın yeni Tutulan Mesajlar özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu. Tutulan Mesajlar, platformun Yıldızlı Mesajlar özelliğine benzer bir işlev görecek fakat tamamen aynısı olmayacak. Peki, WhatsApp Tutulan Mesajlar nedir?

Tutulan Mesajlar, Her İki Taraftan Da Görülebilecek!

WhatsApp, daha önce 24 saat içinde kaybolan durum güncellemelerini kullanıcılarına sunmuştu. Ardından da sohbet içi kaybolan anlık fotoğraflar özelliğini aktifleştirdi. Platform şimdi de tek seferlik açılabilecek mesajlar üzerinde çalışmalar yapıyor. WhatsApp bununla beraber tezat gelebilecek Tutulan Mesajlar özelliği üzerinde de çalışmalarına devam ediyor.

Tutulan Mesajlar, adından da anlaşıldığı üzere iletinin her iki taraftan da sabit olarak görülebilecek. Sohbet içi kaybolan mesajlar için geçerli olan bu yenilik, sabitlendiğinde her iki taraftan da görülebilecek. Bu fonksiyon, kaybolan mesaj şeklinde gelen bir iletinin tutulması istendiği bir durumda kullanıcıların işine yarayacak.

Tutulan Mesaj, iletinin sağ alt köşesinde küçük bir simge yardımıla diğerlerinden kolayca ayırt edilecek. Yenilik şu anda deneme aşamasında bulunuyor. Bu özelliğin kullanıcıya ne zaman ulaşacağı ise şimdilik belirsiz. Kaybolan mesajlar özelliğinden daha sonra gelmesi bekleniyor.

Sohbetleri Yedeklemeye Gerek Duymayacaksınız!

WhatsApp, ek olarak sohbet geçmişini taşımak için yeni bir sohbet aktarma özelliği geliştirmek üzerine çalışıyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları, sohbet geçmişlerini kolayca yeni bir cihaza taşıyacak ve Google Drive üzerinde sohbetlerini yedeklemeye gerek duymayacak. Android cihazlar için geliştirilen bu uygulama şu süreçte test ediliyor. Kararlı sürüme ne zaman geleceği hakkında ise şimdilik tam bir tarih yok.

Silinen Mesajları Geri Alabileceksiniz!

Başka bir değişiklik, silinen mesajlarınızı kurtarmanıza olanak sağlayacak. Gönderdiğiniz yanlış mesajları "Herkesten sil" özelliği ile silmeye çalışırken yanlışlıkla "Benden sil" butonuna basarsanız, bu hatayı geri alma şansınız yok. Bu durumu düzeltmek isteyen WhatsApp, “Benim için sil” özelliğine yeni bir güncelleme getiriyor.

"Yanlışlıkla sildiğiniz mesajları geri alabileceksiniz" duyurusu yapan WhatsApp, artık silinen mesajları geri almak için size kısa bir süre için şans veriyor olacak. Sildiğiniz mesajın üzerine tıklayıp "Geri al" kısmını tıklayarak mesaja tekrar ulaşabileceksiniz.

 

kaynak

kaynak


Aysima Gel

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aysima Gel..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.