Öğrenci Kariyeri Banner

Walt Disney World'den Star Wars Oteli!

Walt Disney World'den Star Wars Oteli!
Hayatta yaşadığımızı anladığımız, benliğimize geri döndüğümüz, sakinliği ve huzuru içimize kadar hissettiğimiz nadir anlardan birisidir tatil zamanlarımız. Monotonluktan bir nebze uzaklaşıp o sükuneti tatmak için haftalar, aylar öncesinden planlarımızı yaparız. Hatta çoğu istediklerimizden vazgeçip yastık altında biriktirdiğimiz paramızın bir kısmını gönül rahatlığıyla tatil için harcayabiliriz. Durum böyle olunca, turizm sektörüne verilen değerin çoğalmasıyla beraber tatil kavramına  farklı anlamlar katmış oluyor.

Turizm sektörünü biraz canlandırmak için yapmış olacaklar ki, tatil dediğimiz zaman akıllara gelen "deniz, kum, güneş" üçlüsünden biraz uzaklaşarak farklı konseptler geliştirmişler. Ben küçükken televizyonda izlediğim çizgi filmlere kendimi o kadar çok kaptırırdım ki çoğu kez rüyamda televizyonun içine girip onlarla berber oynadığımı görmüştüm. Galiba çocukluğunda bu rüyaları gören tek ben değilmişim. İnsanlar durmamış düşünmüş, büyük bir ihtimalle gördüğümüz bu rüyalardan esinlenerek film konseptiyle otel yapmaya karar vermişler. Şu an İsveç'te Tron Efsanesi, Fransa'da 007 James Bond, Kore'de Hello Kitty, Tayvan'da Batman, Amerika'da Alacakaranlık gibi farklı film konseptleri ile tatil yapmak mümkün.

star wars_800x450

Elbette bu kadarı da yetmemiş. Walt Disney World işin içine girerek "Galaxy Edge" projesinin bir parçası olan iddialı bir Star Wars oteli açmayı planlıyor. Çocukların yanında yetişkinler için de hizmet sunacak olan bu otel gelişmiş olmasının yanında dikkat çekici bir yapıya sahip olacak. Bütün otel çalışanları kostümlü olacak ve Star Wars evreninden bir karakteri canlandıracak. Her konuk, otelde kaldığı süre boyunca kendi hikayesine sahip olacak ve bu hikaye konuğun oteldeki bütün deneyimini şekillendirecek. Otel, bir uzay gemisi şeklinde dizayn edilecek ve camlar sadece uzayı gösterecek. Yemekler kantina'da alınacak, yiyecek ve içecekler droid uşakları tarafından servis edilecek. Pencerelerden galaksi manzarasını izleyebileceğiniz odalar dört kişilik olacak.

star wars 2_1024x576

Disney'in tatil başkanı Bob Chapek'in de söylediği gibi, konuklar konaklamaları boyunca tamamen benzersiz bir hikaye edinecekler ve bu hikayeler günün her dakikasına dokunacak. Otel için pek fazla bilgi verilmemesine karşın bazı kuşlardan duyduğuma göre, Kaliforniya'daki Disneyland ve Florida'daki Disney World, 2019 yılında "Galaxy's Edge" topraklarına kavuşacak ancak otel sadece Orlando'da olacak gibi görünüyor.
Detayların kıt olmasıyla beraber söylentilerin arasında otelde ayrıca bir havuz alanı, su parkı ve fıtness merkezi olacağı söyleniyor. Tabii ki, bu muhteşem deneyim, muhtemelen ucuza gelmeyecek. Yine söylentiler arasında iki gecelik konaklama bedelinin konuk başına 1.000 $ olacağı söyleniyor.

Teknolojinin gün geçtikçe hayatımızdaki rolünü artırmasıyla beraber turizm sektörüne de el atması pek de şaşırılacak bir durum değil elbette. Walt Disney'in  film temalı otel projesi, eğlence ve tatil sektöründe yeni bir dönemin  başlangıcı gibi görünüyor. Büyük şehirlerde bir araya sıkıştırılmış insanlar olarak, kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlere duyduğumuz ilgiyi fark edip bunu teknolojiyle birleştirmek şüphesiz sektöre yeni bir soluk getirecektir.

Yararlanılan kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.