Öğrenci Kariyeri Banner

Tatilde ''Hangi Kitabı Okumalıyım?'' Diyorsan Bu Yazı Tam Sana Göre!

Tatilde ''Hangi Kitabı Okumalıyım?'' Diyorsan Bu Yazı Tam Sana Göre!

Yaz tatilini nasıl geçireceğini planlıyorsan, tatilde hangi kitabı okusam diye arkadaşlarını ya da çevreni darlamayı düşünüyorsan bu yazı tam sana göre.


Şimdi sana bir uygulamadan bahsedeceğim: “GOODREADS”

Bu uygulama tam da kitap kurtları diyebileceğimiz kişiler için gibi olsa da bir yerden başlamayı düşünenler için de. Sloganı "Meet your next favourite book." İçinde kütüphanenizi oluşturabileceğiniz arkadaşlıklar kurup okuduğunuz kitapları tartışabileceğiniz ve birazdan bahsedeceğimiz özellikleriyle dolu bir sosyal ağın adı. Uygulamanın dili İngilizce, Türkiye'deki kullanıcıların sayısı az olduğu için Türkçe versiyonu daha geliştirilmedi; ama kullanımı oldukça kolay.

reading-book-1500650_1920

Bu uygulama ile neler yapabilirsiniz?

1) Eğer bir kitabı okumadan önce hakkında bilgi almak istiyorsanız bu uygulamada okunulan kitaplar için yıldız veriliyor aynı zamanda hakkında yorumda bırakılabiliyor, oradan karar verebilirsiniz. Aynı zamanda başkalarıyla arkadaş olup onun hangi kitapları okuduğunu da görebilirsiniz.

2) 'Want to read' yaparak okumak istedikleriniz seçebilir, daha sonra okuyabilir,

- Currently reading hala okumakta olduğunu belirtebilir,

- Read seçeneğiyle okuyup bitirdiğiniz kitapları belirleyebilirsiniz.

 3) Reading challenge ile bir yıllık okuma hedefi belirleyip okudukça hedefinizde ne kadar ilerlediğinizi görebilir, aynı zamanda arkadaşlarınızın da meydan okumalarını görebilirsiniz.

4) Başlangıçta ilgi alanlarınız belirlerseniz de ona göre önermelerle karşınıza çıkmış olacak bu uygulama.

Siz de bunu çevrenizle paylaşabilir, yazının altına hesabınızı bırakabilir yeni arkadaş edinebilir, okuduklarını takip edebilirsiniz.

Özgün İçerik: Gülhan Adışen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.