Öğrenci Kariyeri Banner

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayarlar kampanyasının açıklanmasının ardından kampanyadan nasıl faydalanılabileceği ve nereye başvuru yapılacağı merak konusu oldu.

Örgün eğitimdeki üniversite öğrencileri, vergisiz telefondan ve bilgisayar kampanyasından faydalanabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, cep telefonu piyasa fiyatının yüzde 44.4’ü, bilgisayar piyasa fiyatının yüzde 16.7’sine varan bir oranda indirim yapılacak.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Nasıl Alınır?

Vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasına başvurmak için Genç Kart almak şartı bulunuyor. 18 yaşında olan geçlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere verilen bu kart, müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma olanağı da sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı sitesi üzerinden Genç Kart başvurusunda bulunulabilecek. Öğrenciler Genç Kart’ı aldıktan sonra herhangi bir operatör veya mağazaya giderek kimlik ve öğrenci belgesi ile birlikte uygulama kapsamındaki telefon ve bilgisayarları satın alabilecek.

Kampanyadan üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim gören öğrenciler faydalanabilecek. Bu fırsat öğrencilere 1 defaya mahsus sunulacak ve 9.500 TL’yi geçmeyen telefonlar ve bilgisayarlar için 5500 TL’ye kadar destek sağlanacak. 

Genç Kart, 18 yaşına giren gençlere kültürel ve sanatsal etkinliklerden belli oranda indirim veya bedava yararlanma imkanı sağlayan bir proje olarak hayata geçirilecek. Ayrıca, zamanla kullanım alanının genişletileceği de açıklandı. Genç kart başvuru detaylarının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.