Öğrenci Kariyeri Banner

Vergisiz Telefon Düzenlemesinin Ayrıntıları Belli Oldu!

Vergisiz Telefon Düzenlemesinin Ayrıntıları Belli Oldu!

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğrencilere vergisiz telefon düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Uraloğlu; “Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak, fiyatta üst sınır olacak” dedi.

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon düzenlemesinin detayları bir süredir merak ediliyordu. Merakla beklenen ayrıntıları, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı. Yeni düzenlemeye göre, üniversite öğrencileri bir kereye mahsus bilgisayar ve telefon alımlarında KDV ve ÖTV’den muaf tutulacak.

Düzenlemeye Huawei ve Apple Dahil Değil!

Hürriyet’ten Aysel Alp’e konuşan Uraloğlu, KDV ve ÖTV’den muaf tutulacak cep telefonlarının bütün üniversite öğrencileri için geçerli olacağını ifade etti. “Vergisiz telefon tüm model ve markaları kapsamayacak” diye konuşan Uraloğlu, “Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar için de bir üst sınır olacak” dedi.

Uraloğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye’de üretenler içinde Samsung, General Mobile var, Huawei, Apple yok. Vergi alınmaması telefonların fiyatlarını yarı yarıya ucuzlatacak. 10 GB bedava internet için 3 operatörden teklifleri aldık, kamuya maliyeti yıllık birkaç milyar TL olacak. Kişinin hattıyla telefonunun mutlaka belli süre uyumlu olması gerekecek yani en az 2 yıl başkası kullanamayacak, başkasına satılamayacak. Bunun takibini biz BTK aracılığıyla yapacağız".

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.