Öğrenci Kariyeri Banner

Uzun Yolculuklarda Okuyabileceğiniz Harika Kitap Önerileri

Uzun Yolculuklarda Okuyabileceğiniz Harika Kitap Önerileri
Yollar; hayal kurmak, düşünmek, sorunlardan uzaklaşmak için kimi zaman en iyi seçenek olur. Uzun yollarda düşünceler bir anda üstümüze yığılabilir. Bu istilaya maruz kalmamak ya da ondan kaçmak için en iyi yol kitap okumaktır. Kitap ile düşüncelerden uzaklaşıp istediğimiz hayal dünyasına yelken açmış oluruz.

Kitaplar kimi zaman bir sığınak, kimi zaman adeta bir yelkenli, kimi zaman ise bir kurtarıcı olur. Hangisi olduğuna karar vermek size kalmış durumda, sonuç nasıl olsa asla değişmeyecek.

shutterstock_279703610

Peki, sonuç?


Sonucumuz şu; kitaplar her zaman en iyi yoldaştır. 


Eğer ki uzun yolculuklarınızda yanınıza alacağınız yoldaşınıza karar veremiyor ya da yol boyunca hemen bitirebileceğiniz, kopukluk sorunu yaşamak istemediğiniz kitaplar arıyorsanız...


İşte o kitaplar;

Çarpık Evdeki Cesetler - Agatha Christie

carpik-evdeki-cesetler-m

Sayfa: 232

Leonides ailesi, büyükbabaları Aristide bir ensülin iğnesiyle cinayete kurban gidinceye dek, Üç Kuleli Malikâne’de mutlu bir yaşam sürmektedir. Bütün ipuçları cinayeti aileden birinin işlediğini gösterir. Bu yüzden cinayeti çözme görevini Sophia’nın nişanlısı Charles Hayward üstlenir.

Palto - Nikolay Vasilyeviç Gogol

palto-nikolay-vasilyevic-gogol

Sayfa:72

Palto, Nikolay Vasilyeviç Gogol'un 1842 yılında yayımlanan kısa hikâyesidir. Yazar gerçekçi bir üslupla kaleme aldığı bu hikâyesinde küçük adam temasını ele alır.

Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry

0000000628979-1

Sayfa: 112

Küçük Prens, Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan masal. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biridir. Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılır.

Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare 

0000000391428-1

Sayfa: 112

Bir Yaz Gecesi Rüyası, William Shakespeare'in erken dönem romantik komedya oyunu. İlk basımı 1600 olmakla beraber yazımı ve ilk sahnelenişinin 1594 ya da 1595 yıllarında gerçekleştiği sanılmaktadır. Ana teması aşk ve evliliktir.

Aylak Adam - Yusuf Atılgan

1

Sayfa:156

Her şeye "karşı" duran, "karşı" çıkan, "karşı" olan bir adam… Aylak Adam... Bir adı bile yok, "C." diyor Yusuf Atılgan kısaca. Zor bir karakter, zor bir yaşam, yalın bir roman.

İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali

0000000058246-1

Sayfa:267

Romanında, toplumsal gündemin kişilikler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın "kapana kısılmışlığını" gösteriyor Sabahattin Ali. Aydın geçinenlerin karanlığına, insanın ‘içindeki şeytan’a keskin bir bakış.

Kendine Ait Bir Oda - Virginia Woolf

0000000391485-1

Sayfa: 128

Kendine Ait Bir Oda, Cambridge Üniversitesi’ndeki kız öğrencilere hitaben yaptığı bir konuşması üzerine şekillenmiştir. İngiltere’de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinden bir yıl sonra yayımlandı. “Bir kadın eğer kurmaca yazacaksa, parası ve kendine ait bir odası olmalıdır,” diyen Virginia Woolf’un sesi, aradan geçen sekseni aşkın yıla rağmen gücünü ve etkinliğini koruyor.

Yabancı - Albert Camus

0000000064464-1

Sayfa: 111

Ölümün egemen olduğu bir varlığın en anlamsız olgularını saçma bir düzensizlik içinde yaşayan bu romanın başkişisi Meursault, bir simge kahraman değildir, adı olmayan bir Yabancıdır; bu eksik kimlik, gerçeklikten algıladığı şeyi yapılandıramayan, yeniden örgütleyemeyen, ama gerçekliğin yankılarını yakalamaya çalışan bir boş bilincin imgesidir.

 Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat - Stefan Zweig

0000000640089-1

Sayfa: 80

Zweig bu novellası'n da bir kadının yaşamını bütünüyle değiştiren yirmi dört saatlik deneyimini anlatırken, insanda içkin saplantıların ve dayanılmaz arzuların sınırlarında gezinir. Özgürce ve tutkuyla içgüdülerinin peşine takılan bir kadının bu kısa ve yoğun hikayesi, kadın kalbinin sırlarına ermiş ustanın kaleminde olağanüstü bir anlatıya dönüşür.

Dönüşüm - Franz Kafka

0000000064022-1

Sayfa: 74

Kumaş pazarlamacısı olan Gregor Samsa'nın uykusundan kocaman bir böceğe dönüşerek uyanmasıyla başlayan Dönüşüm, giderek gerçeklikle kurmacanın sınırlarını zorlayan müthiş bir anlatıma dönüşür.

Kırmızı Pazartesi İşleneceğini Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü - Gabriel García Márquez


kirmizi-pazartesi-766x1000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayfa: 111

Romanın kahramanı Santiago Nasar'ın öldürüleceği daha ilk satırlardan belli. Kırmızı Pazartesi, yalnızca bir cinayetin arka planını değil, bir halkın ortak davranış biçimlerinin portresini de çiziyor. Böylece, sonuna dek ilgiyle okuyacağınız bu kısa ve ölümsüz roman, bir toplumsal ruh çözümü niteliği de kazanmış oluyor.

Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

sel_fareler_ve_insanlar

Sayfa: 128

Fareler ve İnsanlar, birbirine zıt karakterdeki iki mevsimlik tarım işçisinin, zeki George Milton ve onun güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk yoldaşı Lennie Small'un öyküsünü anlatır. Küçük bir toprak satın alıp insanca bir hayat yaşamanın hayalini kuran bu ikilinin öyküsünde dostluk ve dayanışma duygusu önemli bir yer tutar.

Otomatik Portakal - Anthony Burgess

0000000293370-1

Sayfa: 172

Otomatik Portakal, Alex ve çetesi olarak adlandırabileceğimiz 4 karakteri konu alan bir hikayedir. Hikâyenin merkezi konumunda olan Alex’e Dim, Georgie ve Pete eşlik etmektedir. Eser, Alex adlı gencin ağzından anlatılmaktadır. Bu nedenle Alex’in gençlerle, şiddetle, toplumsal yapıyla ilgili yaptığı yorumlar kitap için büyük önem taşımaktadır. Eser, 15 yaşındaki Alex’in çalkantılı gelişimini konu almaktadır.

Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov

beyaz-gemi

Sayfa: 168

Masalla gerçeği birleştiren bir eserdir. Geçmişi temsil eden dede ile geleceği temsil eden çocuk arasında dramatik bir ilişki kurarak insan duygu ve düşüncelerine kendine has yorumlar getirilir. Adı eserde hiç geçmeyen çocuğun saf ve temiz dünyasından, hayatın acı ve çıplak gerçeğine uzanan bir roman kurgusu meydana çıkarılır. Aytmatov'un, edebiyat aleminde geniş akisler uyandıran, uzun yıllar tartışılan, verilmek istenen mesajla yaratılan tiplerin büyük bir uyum sağladığı eserlerinden biridir.

Özel İçerik: Şevval Göker

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.