Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?
Sürekli duyduğumuz bir kelime var; "Girişimcilik"

Nedir bu girişimcilerin özellikleri?

 

1. Yönetici Altında Belirli Bir Maaşla Çalışmak Onlara Göre Değildir 

Kendi işlerini kendileri kurup ne kadar kazanacaklarını düşünmeden, fikrinin arkasından giderler. Gerek batsınlar, gerek çıksınlar sonun da başarma ihtimali olan fikirlerinin her zaman peşinden giderler. Başarının, emeğin ve çalışmanın sonucunu mutlaka alacaklarına inanıp kendilerini her zaman daha fazla motive ederler.

Picture2

2. Genelden Fazla Yaratıcılardır 

Herkes gibi düşünürler fakat düşünürken çözüm ararlar. Çözümden önce yapılması gereken en büyük olay olan sorunu fark edebilirler. Bu onları farklı yapar ve girişimci ruhlarını oluşturur.

2

 

3. Kaybedecek Bir Şeyleri Yoktur 

Fikirleri vardır ama kaybedecek bir şeyleri yoktur. Bilirler ki başarırlarsa kazanacakları birçok şey vardır. Hatta onlar için başaramazlarsa da kazanacakları şeyler vardır. Mesela; tecrübe, girişmcilik ruhu, sürece adaptasyon vb.

3

 

4. Çok Fazla Hırslıdırlar 

Batsalar da çıksalar da pes etmeyi düşünmezler. Hatayı nerde yaptım, nasıl daha iyisini yapabilirim ve bu ne fayda katar gibi sorular sorarark pes etmek yerine hep daha fazlasını yapmayı hedeflerler.

4

 

5. Risk Almaya Alışkındırlar

Fikirler denizinde en iyisini ararken mutlaka risk almak zorunda kalırlar. Risk aldıkça da risk almaya alışırlar. Bu onların girişimci ruhunu olumlu yönde etkiler ve oldukça gelişirler.

risk_management_supply_chain_1320_892_60

6. İletişim Becerileri Yüksektir

Müşterileriyle, personelleriyle, ortaklarıyla veya yatırımcılarıyla doğru şekilde iletişime geçerler. İletişim becerileri onların girişimcilik yönünü olumlu olarak etkileyen faktörlerden biridir. Girişimcilerin çoğu iletişim becerisine sahiptir.

 

5

7. Esnek Düşünürler

Her zaman işler planladıkları gibi gitmeyebilir. Öngördükleri durumlar tam tersi şekilde gerçekleşebilir. Bu tip durumlarda iki seçenekleri vardır. Ya “buraya kadarmış” deyip her şeyden vazgeçecekler. Ya da esnek olup değişen şartlara ayak uyduracaklar.

 

6

8. Motivasyonları Yüksektir

Bir yerde maaşlı çalışırken sizi motive edecek pek çok şey zaten vardır. Ama tek başına olduklarında bu motivasyon girişimcinin içinden gelir. Hele ki işe başlar başlamaz müşterilerin beklentileri ve teslim tarihleri gibi unsurlar yoksa proje hayata geçene kadar her gün aynı şevkle çalışabilmek için motivasyonlarını kendileri sağlamalıdırlar.

7

 

9. Stres Yöntemi Uygularlar

Stres, girişimcinin hayatında olmazsa olmazlardan biri. Girişimci olarak stresini yönetemeyenler, zorluklar karşısında demoralize olanlar ya da çabuk pes edenler bu yol size göre değil demektir. Girişimcilerin özellikleri arasında mutlaka ve mutlaka stres yönetimi ve zor durumlarla baş edebilme yeteneği yer almaktadır.

8

 

10.Kendilerini Sürekli Geliştirebilirler

Kendini geliştirmek, her girişimcinin sahip olması gereken özelliklerden olmalıdır. Hatta sahip olması gereken bir alışkanlıktır. Hem kurumsal hem de bireysel açıdan yeniliklere açık olmak gerekir. Başarılı bir girişimci iyi bir fikir ürettikten sonra maddi ve manevi anlamda onu sürdürebilmeli, krizleri çözebilmeli, kendini ve şirketini geliştirmeye devam etmelidir. Girişimcilik ruhu kaybedilmediğinde başarı kaçınılmazdır…

9

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.