Öğrenci Kariyeri Banner

Uzaya İlk Kez Turist Fırlatıldı!

Uzaya İlk Kez Turist Fırlatıldı!

Dünya tarihinde bir ilke imza atıldı ve uzaya turist fırlatma işlemi başarıyla gerçekleştirildi. Virgin Galactic tarafından düzenlenen Galactic02 misyonu kapsamında uzaya ilk kez sivil turist fırlatıldı.

Virgin Galactic dün akşam gerçekleştirdiği uçuşla birlikte dünya tarihinde bir ilke imza attı. VSS Unity isimli aracıyla uzaya ilk sivil turistlerini fırlatan şirket, 20 yıllık çalışmalarının sonucunu almayı başardı. Galactic02 uçuşu, uzay turizmini gerçeğe dönüştürmek adına atılan en önemli adımlardan birini temsil ediyor.

En Yaşlı Yolcu 80 Yaşında!

Üç müşterinin yer aldığı mürettebat, Virgin Galactic’in VSS Unity uçağıyla havalandı. ABD’den kalkan VSS Unity, VMS Eve isimli ana uçağın desteğiyle 279 bin fit (85 km) üzerinde bir irtifaya çıktı. Bu irtifada yaklaşık 5 dakika boyunca yer çekimsiz uzay boşluğunda gezindi.

Uçaktaki turistler biletlerini çekilişle kazandı. Yolcular arasında girişimci Keisha Schahaff ve kızı Anastatia Mayers yer aldı. Üçüncü yolcu ise 80 yaşındaki parkinson hastası Jon Goodwin oldu.

Şu anda 600’ü 250 bin dolar olmak üzere uzay turizmi için 800 bilet satıldığı açıklandı. Yaklaşık bir ay önce ise bu görev astronotlar ile gerçekleştirildi. Galactic01 isimli uçuş, yaklaşık 90 dakika sürmüş ve dört şirket çalışanı için başarıyla sonuçlanmıştı.

Virgin Galactic, çok daha yeni Delta araçlarına geçmeden önce, VSS Unity ve VMS Eve yardımıyla 2026 yılına kadar uzaya yolcu taşımayı planlıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.