Öğrenci Kariyeri Banner

Ünlü Yönetmen Quentin Tarantino'dan Marvel ve DC Filmlerine Yönelik Sert Açıklama!

Ünlü Yönetmen Quentin Tarantino'dan Marvel ve DC Filmlerine Yönelik Sert Açıklama!

Hollywood’un en ünlü yönetmenlerinden biri olan Quentin Tarantino, Marvel veya DC için bir film çekmekle ilgilenmediğini açıkladı. Tarantino açıklamasında, “Ben maaşlı işçi değilim. İş aramıyorum.” şeklinde sert ifadelere yer verdi.

Son yıllarda sinema salonlarında en çok rağbet gören tür süper kahraman filmleri olsa da, türün herkesi aynı şekilde etkisi altına aldığını söyleyemeyiz. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino da, Marvel ya da DC filmi çekmekle ilgilenmediğini belirtti. 

Los Angeles’ta yeni kitabı Cinema Speculation’ın tanıtımında gelen soruları yanıtlayan Tarantino, DC ya da Marvel evreninde film çekmekle ilgilenmemesinin nedeni olarak kendisinin “Maaşlı işçi” olmamasını ve “iş aramamasını” gösterdi. 

Birdenbire Gözden Düşeceğine İnanıyor!

Daha önce Rezervuar Köpekleri, Pulp Fiction, Kill Bill, Soysuzlar Çetesi gibi birçok başarılı filme imza atan Tarantino, karmaşık olay örgülerini ve ilginç dövüş sahnelerini başarıyla kurgulayabilmesiyle biliniyor. Bu sebeple birçok insan, yönetmeni bir süper kahraman filminde görmek istiyor.

Tarantino ise “O türden şeyler için maaşlı çalışan olmanız gerekiyor. Ben maaşlı çalışan değilim. İş aramıyorum.” ifadelerini kullanarak bu tarz projelerde asla yer almayacağını duyurmuş oldu. Sevilen yönetmen, süper kahraman filmlerinin gelecekte, 60’lı yıllardaki müzikaller gibi birdenbire gözden düşeceğine inandığını belirtti. 

Tarantino’ya göre “60’ların geleneksel yapı karşıtı auteur yönetmenleri, stüdyoların yaptığı müzikal adaptasyonlarının gözden düşmesinden keyif almıştı. Bugünün film yapımcıları da aynısını süper kahraman filmleri hakkında söylemek için sabırsızlanıyor.” 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.