Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteye Yeni Başlayanların İzlemesi Gereken 5 Film!

Üniversiteye Yeni Başlayanların İzlemesi Gereken 5 Film!

Üniversiteye başlamak herkes için oldukça ilginç bir serüven. Bir yandan yeni bir sosyal ortamın içine girerken öte yandan yeni derslerle karşılaşmak hem heyecan verici hem de korkutucu olabiliyor bazen. Bu nedenle üniversite ortamına dair ufak da olsa bilgiler edinebileceğiniz filmleri sizler için derledik. Eğer bu yıl üniversiteye başlayacaksanız, bu filmlere mutlaka göz atmalısınız!

Good Will Hunting


MIT’de temizlik görevlisi olarak çalışan Will Hunting, ortalamanın üstünde IQ’ya sahip olan, oldukça zeki biridir. Birgün temizlediği sınıfın tahtasında çözülmesi imkansız görülen bir soruyu yanıtlamasının ardından onu keşfeden profesör ile yaşadıkları yolculuğa siz de tanık olabilirsiniz. 

The Social Network


Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in yolculuğunu hiç merak ettiniz mi? Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi’nde okurken Facebook’u nasıl kurduğunu anlatan bu film, çıktığı dönemde oldukça konuşulmuştu. 

Monster University

Bir animasyon filmi olan "Canavarlar Üniversitesi", Mike ve Sully’nin dostluklarının nasıl başladığını anlatırken üniversite serüvenlerinden de bahseder. 2013 yılında çekilen bu filmi severseniz, 2001 yılında çekilen "Monsters, Inc" (Sevimli Canavarlar) filmine de göz atabilirsiniz.

Patch Adams

İntihara eğilimli olması nedeniyle akıl hastanesinde yatan, ardındansa hayalleri doğrultusunda tıp fakültesine yazılan Patch Adams’ın sıradışı tedavi yöntemleri birçok kişi tarafından oldukça yadırganır. İyimser bakışı ve muzip tavırlarıyla hastalarının hayatına renk katan ve tedavi süreçlerini olumlulaştıran Patch Adams’ın etkileyici serüvenini mutlaka izlemelisiniz. 

Starter for 10

Utangaç bir kişiliğe sahip olan Brian Jackson, Bristol Üniversitesi’nde okumaya başlar. Okulun bilgi yarışmasına katılan Brian’ın sosyalleşme sürecine tanık olmak oldukça keyifli. 2006 yılında vizyona giren bu filmde, Sherlock Holmes’ün popüler oyuncusu Benedict Cumberbatch, Patrick Watts karakteriyle yer alıyor. 

Bonus: 3 Idiots

Liselerde boş derslerin vazgeçilmez filmi olan 3 Aptal’ı hala izlemediyseniz, mutlaka göz atmalısınız! Filmde Hindistan’ın en önemli okullarından birinde mühendislik okuyan Rancho Chanchad, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi isimli üç arkadaşın serüvenlerine tanık oluyoruz. 

 

Kaynak
 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.