Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelerin Eğitim Ücretlerine Yüzde 300'e Varan Zam İddiası!

Üniversitelerin Eğitim Ücretlerine Yüzde 300'e Varan Zam İddiası!

Dün sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, özel üniversitelerin eğitim ücretlerine ciddi oranda zam yapıldığı iddia edildi. İddiaların kısa süre içinde büyümesi sonrası öğrencilerden tepki içeren paylaşımlar gelmeye başladı.

Her yıl milyonlarca öğrenci üniversitelere kayıt yaptırıyor. Bunlar arasından bazı öğrenciler çeşitli sebeplerle özel üniversiteleri tercih etmek durumunda kalabiliyor. Özel üniversiteler de her yıl ücretlerine belli oranda zamlar yapıyor. Ancak bazıları bu durumu abartıyor ve kayıt kampanyaları sırasında verdikleri vaatleri yerine getirmeyebiliyor.

Yüzde 300'e Varan Zam Yapıldığı İddia Edildi!

Twitter’da dün akşam saatlerinde başlatılan etiketlerde, çok sayıda öğrenci Doğuş ve Beykent üniversiteleri başta olmak pek çok üniversitenin eğitim ücretlerine yüksek miktarda zam yaptığını belirtti. Yapılan paylaşımların bazılarında bir dönemlik eğitim ücretine yüzde 250-300 arası zam yapıldığı iddia ediliyordu.

Öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda kendilerine vadedilen “Okuduğun süre boyunca eğitim ücreti artışı yıllık yüzde 5’i geçmeyecek” sözlerinin tutulmasını talep etti. Ancak iddiaların doğru olup olmadığıyla alakalı henüz üniversiteler tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.  

İşte sosyal medyada paylaşılan Tweetler:

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.