Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify'da Pek Bilinmeyen, Kullanışlı 6 Özellik!

Spotify'da Pek Bilinmeyen, Kullanışlı 6 Özellik!

En yaygın kullanılan online müzik platformlarından biri olan Spotify'da, birçoğumuzun bilmediği ancak uygulamadan aldığımız verimi ikiye katlayacak özellikler mevcut.

İşte bu özelliklerden bazıları...

1- Albümlerin Sıralamasını Dilediğiniz Gibi Değiştirebilirsiniz

Genellikle albümler 7 ile 30 şarkıdan oluşmaktadır. Dinlemekte olduğunuz şarkının sıralaması hoşunuza gitmediyse sırasını değiştirebilir veya şarkıyı tamamen kaldırabilirsiniz. Böylelikle albümleri dilediğiniz sıralamayla dinleyebilirsiniz. Bunun bir diğer yolu ise o albümü çalma listesi şeklinde oluşturarak dinlemektir.

2- Crossfade İle Harika Bir DJ'e Dönüşebilirsiniz

Müzikli bir organizasyon düzenliyorsanız ve müzik seçimi size aitse Crossfade özelliğini kullanarak müthiş bir DJ'e dönüşebilirsiniz. Crossfade özelliği, şarkıların başındaki ve sonundaki sessizliği atlayarak sıradaki müziğe yumuşak bir geçiş yapar. Bu sayede müzik hiç durmadan devam eder. Bu özelliği kullanmak için uygulamanız gereken adımlar: ayarlar-oynatma-crossfide seviyesi (seviye ne kadar artarsa şarkılar o kadar birbirinin içinde çalar).

3- Arkadaşlarınızla Müzik Ziyafeti Çekebilirsiniz

Bu özellik, iki veya daha fazla kişinin kontrolündeki bir oturum oluşturur. Bu sayede eş zamanlı olarak aynı müzikleri dinleyebilirsiniz. Bir müzik açın, kullanılabilir cihazlara tıklayın ve grup oturumu başlatın. Ardından dilediğiniz kişiyi oturuma davet edebilirsiniz.

4- Ses Kalitesini Dilediğiniz Gibi Yükseltebilirsiniz

Spotify’da varsayılan ses kalitesi 96 kbp/s olarak seçilidir. Premium kullanıcıysanız eğer bu seviyeyi 320 kbp/s'ye kadar çekebilirsiniz. Bu ayar için ayarlara gidin, ses kalitesini bulun ve hem wifi hem mobil veri için çok yüksek seçeneğini seçin.

5- Silinen Çalma Listelerinizi Kurtarabilirsiniz

Özenle hazırladığınız favori çalma listenizi istemsiz bir şekilde sildiyseniz korkmayın. Spotify web sitesi üzerinden oturum açıp 'Kurtarılan Çalma Listeleri' sekmesine tıklayarak silinen çalma listelerini kurtarabilirsiniz.

6- İstediğiniz Şarkıyı Utanmadan Dinleyebilirsiniz

Etraftakiler duyar korkusuyla dinleyemediğiniz tüm şarkıları kimse fark etmeden dinleyebilirsiniz. Ayarlar altında bulunan sosyal sekmesi, yalnızca dinleme geçmişinizi size özel yapmayı değil, anlık dinleme etkinliğinizin takipçilerinize kapatılmasını da seçmenize imkan sağlar.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.