Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelerden Arka Arkaya Online Sınav Kararı!

Üniversitelerden Arka Arkaya Online Sınav Kararı!

YÖK'ün açıklamasının ardından üniversitelerden online eğitim kararları gelmeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesi'nden sonra iki üniversite daha final sınavlarını online yapmaya karar verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi'nden arka arkaya açıklamalar geldi. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi açıklaması şu şekilde:

"06 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin sosyoekonomik etkilerinin hala devam ediyor olması ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin 2. tura kalmasından dolayı değişen şartlar göz önünde bulundurularak 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi’ne ilişkin;

Tıp Fakültesi’nin 4., 5. ve 6. sınıfları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Ebelik Programlarının 2., 3. ve 4. sınıfları hariç olmak üzere tüm örgün ve uzaktan eğitim programlarımızın 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yarıyıl sonu, bütünleme, tek ders, yükselme, ek sınav, ek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı, tez savunma sınavı gibi sınavların çevrimiçi yapılmasına karar verilmiştir."

Atatürk Üniversitesi'nin  web sitesinde yaptığı açıklama şu şekilde: 

"2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl Sonu ve Bütünleme Sınavları Planlamasını görüşmek üzere Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında toplanan Atatürk Üniversitesi Senatosu; örgün, açık ve uzaktan eğitimde önlisans, lisans ve lisansüstü programlardaki yarıyıl sonu (final) ve bütünleme sınavlarının hangi şekilde yapılacağı ve yaz okuluyla ilgili kararını açıkladı. Buna göre, sınavların çevrim içi (online) yapılmasına karar verildi."


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.