Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Profesörü, Su Altında En Uzun Süre Yaşama Rekorunu Kırdı!

Üniversite Profesörü, Su Altında En Uzun Süre Yaşama Rekorunu Kırdı!

Florida'da bir üniversite profesörü olan Joseph Dituri, suyun altında tam 74 gün yaşayarak rekor kırdı.

Su altında en uzun süre yaşama rekorunu kıran Joseph Dituri, süreci sona erdirmeyi henüz düşünmediğini ve yaşadığı su altı otelinden 100'üncü günün sonunda çıkmayı planladığını belirtti.

Florida’da bir üniversite profesörü, su altında en uzun süre yaşama rekorunu kırdı. Söz konusu rekoru kırmak için bir çeşit su altı otelinde yaşayan Joseph Dituri, bir önceki rekor olan 73 günü aşmayı başardı.

Hedef 100 Gün!

Su altındaki 74'üncü gününü 13 Mayıs'ta tamamlayan Dituri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, süreci sona erdirmeyi henüz düşünmediğini; suyun üstüne 100'üncü günün sonunda çıkmayı planladığını ifade etti. AA tarafından aktarılan bilgilere göre Dituri, "İlk günden itibaren amacım gelecek nesillere ilham vermek, deniz altındaki yaşamı inceleyen bilim insanlarıyla röportaj yapmak ve insan vücudunun zor şartlarda nasıl işlediğini öğrenmek oldu" diye konuştu.

Deniz Kaynakları Geliştirme Vakfı tarafından organize edilen "Project Neptune 100" adlı su altı görevi kapsamında Dituri, Florida'da 9 metre derinliğindeki bir lagünün dibinde yer alan; Jules Undersea Lodge adı verilen bir çeşit su altı otelinde yaşıyor. Su altında bulunduğu süre boyunca birçok fiziksel ve psikolojik sağlık taramasından geçirilen Dituri, 9 Haziran'da su üstüne çıkmayı planladığını belirtti.

Su altında en uzun süre yaşama rekorunun bir önceki sahipleri olan Jessica Fain ve Bruce Cantrell da aynı yerde 73 gün kalmıştı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.