Öğrenci Kariyeri Banner

Uluslararası Profesyoneller, Antakya İçin Bir Araya Geldi!

Uluslararası Profesyoneller, Antakya İçin Bir Araya Geldi!

Uzman kişilerin gönüllülük ilkesiyle bir araya gelerek oluşturdukları Ortak Akıl-Antakya Platformu, Antakya'nın yeniden canlandırılması amacıyla bir değerlendirme raporu sundu.

Türkiye'nin önde gelen mimar, şehir ve bölge planlama uzmanları, sosyologlar, psikologlar, arkeologlar, bürokratlar, hukukçular, iletişim ve medya sektöründen isimlerin bir araya gelerek oluşturduğu Ortak Akıl-Antakya Platformu, Antakya'nın toparlanması için bir değerlendirme raporu sundu.

Raporda, "Antakya'nın Yeniden İhyası için Yürütülen Planlama ve İmar Faaliyetlerine Dair Kısa bir Değerlendirme" başlığı altında, uzman isimlerin geçen bir yıllık süreçte deprem sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin ortak analizi yer alıyor. 6-20 Şubat 2023 tarihlerinde yaşanan Kahramanmaraş ve Samandağ depremleri sonrasında büyük zarar gören şehirlerin, yerel halkın da katılımını sağlayacak bir planlama süreci izlenerek, tarihi ve kültürel mirası koruma amacı güden nasıl bir yeniden yapılanma stratejisi izlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Platformun gönüllü üyeleri, Antakya'nın canlandırılması için sağlıklı bir planlama süreci önerirken, tarihi ve kültürel dokunun göz önünde bulundurulmasının yanı sıra, yerel halkın da bu sürece etkin bir şekilde dahil edilmesini öneriyorlar. Raporda, yeniden yapılanma sürecinde karşılaşılabilecek zorluklar ve çözüm önerileri de detaylı bir şekilde ele alınıyor. Platform, bu değerlendirme raporuyla Antakya'nın gelecekteki kalkınma adımlarına ışık tutmayı amaçlıyor.

Ortak Akıl-Antakya Platformu

Ortak Akıl-Antakya Platformu, 6 ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerin neden olduğu hasarın ardından, Antakya'nın nasıl yeniden inşa edileceği sorusunu ortaya koyarak harekete geçti. Platform, bu amacı gerçekleştirmek üzere gönüllülük esasına dayanarak, Emre Arolat, Murat Tabanlıoğlu, Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ve Levent Erden'in liderliğinde kuruldu. Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin danışmanlığını üstlendiği platform, Temmuz 2023'te dernek statüsü kazandı ve Antakya'nın canlanması için çalışmalarını, dernek üyeleri, destekçileri ve danışmanlarıyla birlikte sürdürmektedir.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.