Öğrenci Kariyeri Banner

Ülkelere Göre En Çok Ziyaret Edilen İnternet Siteleri Açıklandı!

Ülkelere Göre En Çok Ziyaret Edilen İnternet Siteleri Açıklandı!

Hostinger, ülkelere göre hangi sitelerin daha fazla ziyaret edildiğini ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi. Çıkan sonuçlara göre; Wikipedia 43 ülkede en çok ziyaret edilen internet sitesi oldu.

Daha önce yapılan araştırmalara göre, insanlık yılda 213,2 milyar saatini Google'da, 142,6 milyar saatini YouTube'da ve 44,6 milyar saatini Facebook'ta harcıyor. Bu durum neredeyse tüm diğer sitelerin kullanımını gölgede bırakıyor. Yapılan araştırmada da net rakamları görebilmek açısından YouTube, Google ve Facebook dışında kalan internet siteleri ele alındı.

Araştırma verilerine göre dünya genelinde en çok ziyaret edilen site Wikipedia olurken ikinci sırada ise Twitter yer aldı. Listenin üçüncü sırasında ise dünya çapında en yaygın olarak kullanılan online alışveriş sitesi Amazon.com bulunuyor.

Türkiye'de En Çok Ziyaret Alan Ekşi Sözlük Oldu!

Araştırmaya göre haber kategorisinde çoğu ülkede en çok ziyaret edilen site British Broadcasting Corporation (BBC) olurken, ikinci sırada kooora.com, üçüncü sırada ise İspanyol spor sitesi olan Marca.com yer aldı. Türkiye'de ise genel olarak en çok tıklanan sitenin Ekşi Sözlük olduğu ortaya çıktı. Haber sitesi kategorisinde de Türkiye'de en çok ziyaret edilen web sitesi ise sondakika.com olarak kayda geçti.

British Broadcasting Corporation'ın (BBC) web sitesi 12 ülkede en çok ziyaret edilen haber sayfası oldu ve İngiltere de dahil olmak üzere dünyanın en çok ziyaret edilen haber sayfası olarak değerlendirildi. BBC kendisini “dünyanın en güvenilir uluslararası haber yayıncısı” olarak pazarlamaktadır ve özellikle altı ülkede en çok ziyaret edilen web sitesi oldu.

Ayrıca dünya çapında en popüler online alışveriş sitelerinin başında gelen Amazon.com, ziyaretçi sayısına göre ABD ve diğer ülkelerdeki en iyi web sitesi olarak gösterildi. Hazır giyim sektöründe 26 ülkede en çok ziyaret edilen site Shein olurken, Türkiye'de en çok ziyaret edilen internet sitesi ise LC Waikiki oldu.

Nüfusun yalnızca dörtte birinin internet kullandığı bilinen Afrika kıtası üzerinde yapılan incelemelerde, Liberya'da en çok ziyaret edilen sitenin IMDb olduğu görüldü. Liberya film kültürü , son on yılın ortasında Ebola virüsü krizi sırasında, insanlar eğlence ve dikkat dağıtmak için bir araya geldikçe patladı. Sinemaya olan tutkuları hala güçlü olmaya devam ediyor.

 

 

Kaynak

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.