Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretli Mavi Tik Uygulamasının Başlayacağı Tarih Belli Oldu!

Ücretli Mavi Tik Uygulamasının Başlayacağı Tarih Belli Oldu!

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, satın aldığı Twitter’da ücret karşılığı mavi tik uygulamasının 29 Kasım’da başlayacağını açıkladı. Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kaya gibi sağlam olduğundan emin olmak için “mavi tik” uygulaması 29 Kasım'da başlayacak” ifadelerini kullandı.

Twitter'ı olaylı bir şekilde satın alan Elon Musk, Twitter'ın başına geçtiğinden beri peş peşe çok konuşulan radikal kararlara imza atıyor. Bunlardan biri de ücretli mavi tik. Bir karar verip bir karar değiştiren Musk, sonunda mavi tik'in 29 Kasım'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

Ücret Ülkelere Göre Değişecek!

Musk yaptığı açıklamada, yeni sürümle birlikte, birinin teyit edilmiş isminin hizmet şartlarına uygunluğu Twitter tarafından onaylanana kadar mavi onayın kaybolabileceği konusunda da uyarı yaptı.

Twitter'ın son dönemde sık sık gündeme gelen “mavi tik”, hesabında daha çok kamuoyunu ilgilendiren paylaşımlar yapan siyasetçilere, gazetecilere ve ünlü kişilere veriliyordu. Yeni uygulama ile birlikte belirlenen parayı ödeyen herkes bu onayı alabilecek.

Twitter'da yaklaşık 400 bin mavi onay rozetli hesap bulunduğu tahmin edilirken Twitter CEO'su Musk, onaylı hesaplar için aylık 8 dolarlık ücret zorunluluğu getireceğini geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Musk, fiyatlanmanın satın alma gücü paritesiyle orantılı olarak ülkeden ülkeye değişeceğini de söylemişti.

Aynı zamanda Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin de yöneticisi olan Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından ücretli mavi tik uygulamasına geçeceğini belirtmişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.