Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Yöneticisi TikTok Videosu Yüzünden İşinden Oldu!

Apple Yöneticisi TikTok Videosu Yüzünden İşinden Oldu!

Apple'da satın alma bölümü başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve başarılarıyla ün yapan Tony Blevins, TikTok'ta yer aldığı bir video nedeniyle işinden oldu. Blevins, videoda espri yapmak isterken tepki çeken sözler kullanıyordu.

Bloomberg tarafından verilen bilgilere göre Apple’da şirketin satın alma bölümünün başkan yardımcılığını üstlenen Tony Blevins, Daniel Mac ile çektiği video nedeniyle işinden edildi. Blevins, videoda 500 bin dolarlık Mercedes-Benz SLR McLaren aracıyla yer alıyor ve pek hoş olmayan şeyler dile getiriyordu.

Blevins'in Özür Diledi!

Blevins, kendisine yöneltilen hangi işle uğraştığı sorusuna şu şekilde yanıt veriyordu:

@itsdanielmac Quite the occupation this man has ✍️ #mercedesbenz #supercarstiktok #slr #car ♬ original sound - DANIEL MAC

“Zengin arabalarım var, golf oynuyorum ve büyük göğüslü kadınları okşuyorum ama hafta sonları ve büyük tatil günleri izin alıyorum. Ayrıca muhteşem bir diş sigortam var.”

Öte yandan Blevins, Apple’ın satın alma başkan yardımcısı olarak tedarikçiler ve Apple ortaklarıyla çalışıyordu. Öyle ki son olarak iPhone 14’te uydu bağlantısı için Globalstar ile anlaşma imzalayan ekibin bir üyesiydi. Bugüne kadar maliyetleri düşürmek için tedarikçilerle yaptığı agresif pazarlıklarla ünlendi.

Bloomberg’in haberine göre Daniel Mac’in videosunun ardından Apple, bir soruşturma başlattı. Bu soruşturma sonucunda Blevins’in işine son verilmesi kararı alındı. Blevins, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Hatalı mizah girişimimden rahatsız olan herkesten özür diliyorum.” diye konuştu.

Bir Apple sözcüsü, Blevins’in Apple’dan ayrılacağı iddilarını doğruladı. Yerine geçecek isim ise Jeff Wlliams olarak duyuruldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.