Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Kullanan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Özellik

Twitter Kullanan Herkesin Mutlaka Bilmesi Gereken 7 Özellik

Sosyal medya platformları özellikle evde kaldığımız bu zamanlarda hem haber hem de eğlence kaynağı oldu. Bu kapsamda Twitter, en son haberlere bakılan ve insanların birbirleriyle bağlantı kurmanın yollarını aradıkları ve anlarını yakalayıp paylaşmak istedikleri platformlardan biri olarak kullanıldı. Sosyal ağ Twitter, kullanıcıların zaman akışında gördüklerini kontrol etmesini sağlayan özellikleri ve ipuçlarını sıraladı. İşte Twitter kullanan herkesin bilmesi gereken sosyal ağda yaz temizliği yaparken kontrol edilmesi gereken 7 temel nokta.

1. HESAPLARI SESSİZE ALMA

Sessize alma, bir hesabı takip etmeyi bırakmadan veya engellemeden o hesabın Tweet' lerini zaman akışınızdan kaldırmanızı sağlayan bir özelliktir. Sessize alınan hesaplar, kendilerini sessize aldığınızdan haberdar olmaz ve istediğiniz zaman bu hesapların sesini açabilirsiniz. Sessize aldığınız hesapların listesine erişmek için twitter.com adresinde sessize alınan hesaplar ayarlarınıza veya iOS ya da Android için uygulama ayarlarınıza gidin.

2. KELİMELERİ SESSİZE ALMA

Belirli kelimeleri engelleyerek görmek istemediğiniz dillerden kaçının. Onları 24 saat, 7 gün, 30 gün veya sonsuza dek engellemeyi seçebilirsiniz. Sessize alınmış kelimeler, etiketler, kelime öbekleri ve daha fazlası zaman akışınızda veya bildirimlerinizde görünmez. Tweet' lerde kaçınmak istediğiniz bazı içerikler görebilirsiniz. Size belirli kelimeler, kelime öbekleri, kullanıcı adları, emojiler veya etiketleri içeren Tweet' leri sessize alma seçeneği sunuyoruz. Sessize alma bu Tweet’ leri bildirimler sekmenizden, anlık bildirimlerinizden, SMS' lerden, e-posta bildirimlerinden, anasayfa zaman akışınızdan ve Tweet yanıtlarından kaldırır.

3. SOHBETLERİ SESSİZE ALMA

Bir sohbeti sessize almak, kimseyi engellemeden veya konuşmayı anasayfa zaman akışınızdan kaldırmadan parçası olduğunuz bir Tweet ile ilgili bildirimleri durdurur. Tweet' lerde kaçınmak istediğiniz bazı içerikler görebilirsiniz. Sessize alma, bu Tweet'leri Bildirimler sekmenizden, anlık bildirimlerinizden, SMS'lerden, e-posta bildirimlerinden, Anasayfa zaman akışınızdan ve Tweet yanıtlarından kaldırır.

4. NE GÖRMEK İSTEDİĞİNİZİ SEÇİN

 Yeni şeyler keşfetmek Twitter deneyiminin bir parçasıdır ancak hassas olabilecek bazı imgeleri görmemeyi tercih edebilirsiniz. Hassas medya görüntülenmeden önce sizi uyarması için ayarlarınızı kolayca değiştirin.

5. GÜVENLİ ARAMA

Güvenli arama modu, hassas olabilecek içeriğin yanı sıra kişilerin sessize aldıkları veya engelledikleri hesapları da tüm arama sonuçlarından çıkarır.

6. BİLDİRİM FİLTRELERİ

Bildirim zaman akışınızda gördüğünüz hesap türlerini filtreleyerek daha fazla kontrol elde edin bu şekilde belirli hesap türlerinden gelen bildirimleri görmeyi durdurabilirsiniz.

7. YANITLARI GİZLEME

Tweet yazarları, Tweet' lerine verilen yanıtları gizleme seçeneğine sahiptir. Herkes gizli yanıtlara gizli yanıt simgesi aracılığıyla erişmeye devam edebilir. Bu simge gizli yanıtlar olduğunda orijinal Tweet' te görünür. Ayrıca Tweet’ in yazarı gizli yanıtı istediği zaman görünür yapabilir. Tweet yazarı bir yanıtı gizlediğinde yanıtı yazan kişiye bildirim gönderilmez. Bir yanıtı gizlemek için Tweet’ lerinizden birine verilen bir yanıttan simgeye tıklayın veya dokunun. Yanıtı gizle öğesini seçip onaylayın. Gizlenmiş yanıtlarınızı görüntülemek için orijinal Tweet’ inizin sağ alt köşesinde bulunan gizli yanıt simgesine tıklayın veya dokunun.

 

Şimdi bu özellikleri denemek için tıklayın

 

KAYNAKÇA


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.