Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'ın Kurucusu, Türkiye Tarafından Defalarca Tehdit Edildiğini Açıkladı!

Twitter'ın Kurucusu, Türkiye Tarafından Defalarca Tehdit Edildiğini Açıkladı!

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Türkiye, Nijerya ve Hindistan'ın kendilerini defalarca kapatılmakla tehdit ettiğini iddia etti.

Erişim engellerinin sık sık gündeme geldiği ülkemizde sosyal medya platformları da daha öncesinde çeşitli engellemelerle karşı karşılaşmıştı. Hatta özellikle Twitter’da bazı hesaplara yönelik Türkiye özelinde yasak kararları alınmıştı.

Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’den de bu konulara ilişkin dikkat çeken bir iddia geldi. Dorsey, Hindistan, Nijerya ve Türkiye’nin kendilerini platformu kapatmakla tehdit ettiklerini iddia etti.

Jack Dorsey’in açıklamaları şu şekilde:

ABD'nin Breaking Points programına konuk olan Dorsey, sunucuların yabancı hükümetlerin baskılarına yönelik sorularına şöyle yant verdi:

“Örneğin Hindistan, çiftçi protestoları sırasında gazetecilere yönelik çok talepte bulunan bir ülke ve Twitter’ı ülkede kapatmak gibi tehditler yaptı. ‘Çalışanlarının evini basarız’ gibi sözler söyledi ve yaptı. ‘Uymazsanız ofislerinizi kapatırız’ dediler ve bu Hindistan, demokratik bir ülke. Türkiye de fazlasıyla benzer. Türkiye’den çok talep aldık, mahkemelerde karşı karşıya geldik. Sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler. Bir diğeri de Nijerya. Çalışanlarımızı hükûmetin yapabileceklerinden dolayı sahaya süremedik.”

Dorsey, söz konusu tehditlerin zamanlaması hakkındaysa bir bilgi paylaşmadı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.