Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter'ın Eski Yöneticileri Şirkete Dava Açtı!

Twitter'ın Eski Yöneticileri Şirkete Dava Açtı!

Eski Twitter yöneticileri, şirketten 1 milyon dolarlık ödemelerini alamadıklarını iddia ederek dava açtı. 

Üç eski Twitter yöneticisi, şirkete 1 milyon doların üzerindeki yasal ödemeler nedeniyle dava açıyor. Elon Musk tarafından işine son verilen Parag Agrawal, Vijaya Gadde ve Ned Segal, şirketi anlaşmalarını ihlal etmekle suçladı.

Ofis Kirasını Bile Ödememiş!

ABD’de görülen davaya göre Twitter, eski yöneticileriyle imzaladığı anlaşmanın protokollerini yerine getirmedi. Anlaşmaya göre yöneticilere, dava veya avukat gerektiren durumlarda özel olarak avukatlık ücretleri sağlanacaktı. Ancak Musk, bu ödemeyi yapmadı.

Şirketin eski yöneticileri, daha önce yaşanan çeşitli soruşturmalarla ilgili olarak Twitter'dan ödeme alamadıklarını iddia etti. Yöneticiler, Twitter’dan ödemeyi legal yollardan almak istediğini açıkladı. Avukatlık ücretini yazılı olarak talep eden Agrawal, Gadde ve Segal; davanın kabul edilmesi halinde 1 milyon dolardan fazla ödeme alacak.

Musk tarafından satın alındıktan sonra Twitter’da kemer sıkma politikasına gidilmişti. Şirket çalışanlarının yaklaşık üçte ikisini işten çıkaran Musk’a, şimdiye kadar onlarca dava açıldı. Ofis kirasını bile ödemeyen Twitter CEO’sunun, ofisteki bitkileri çalışanlara satmak istediği bile iddia edildi.

Şirket tarafından, davayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Hukuk mücadelesinin nasıl sonuçlanacağı ve eski yöneticilere 1 milyon dolara varan avukatlık ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak Musk’ın ödeme yapmak gibi bir niyeti bulunmadığı söylentiler arasında.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.