Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye Ulusal Ajansı'ndan Erasmus İddialarıyla İlgili Açıklama!

Türkiye Ulusal Ajansı'ndan Erasmus İddialarıyla İlgili Açıklama!

Geçtiğimiz gün MEB'e yapılan uyarıyla gündeme gelen Erasmus Programı, bugün yeni bir iddiayla sosyal medyada bir kez daha gündem oldu. Bazı kullanıcıların iddialarına göre; Erasmus Programı'nın 2025 yılına kadar iptali için görüşmeler yapıldı.

Yapılan paylaşımlarda bilginin kaynağı belirtilmeyerek, yalnızca Erasmus programının Türkiye’de 2025 yılına kadar iptal edilmesinin görüşüldüğü iddia edildi. Paylaşımlar, sosyal medyada kısa sürede yayılırken kimi kullanıcılar da iptal iddiasına tepki gösterdi. İddia, kısa süre sonra Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yalanlandı.

MEB Uyarı Yayınlamıştı!

Türkiye Ulusal Ajansı, Twitter’da dillendirilen iddiaya yönelik bir açıklama yayınladı ve programın devam etmeyeceğine yönelik yanıltıcı sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı AB Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve Ulusal Ajans, geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı’na “Erasmus Programı ve Staj Programları” başlıklı bir yazı gönderdi. Resmi yazıda, proje gruplarını terk eden öğrenci ve öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na bir uyarı yapıldı.

Bu uyarı üzerine yazının içeriğini de gösteren bir gelişme yaşandı ve MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, 81 ildeki Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Bakanlık Merkez Teşkilatına bir yazı göndererek dikkatli olunması ve titiz davranılması gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.