Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin En İyi Üniversitelerinden Birinde Veri Sızıntısı İddiası!

Türkiye'nin En İyi Üniversitelerinden Birinde Veri Sızıntısı İddiası!

KromSec isimli bir bilgisayar korsanı grubu, Türkiye'nin en iyi üniversitesi olan ODTÜ 'nün verilerini sızdırdığını iddia etti.

Dün ortaya atılan yeni bir iddiaya göre bir bilgisayar korsanı grubu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) verilerini çaldı. X'te @DailyDarkWeb kullanıcı isimli bir hesap, bir paylaşım yaparak olayı duyurdu.

Akademisyenlerin Bilgilerinin Olduğu Tablo Paylaşıldı!

Dün gece saat 10 sıralarında X'te @DailyDarkWeb kullanıcı isimli bir hesap bir gönderi paylaştı. Gönderide KromSec isimli bir bilgisayar korsanı grubunun, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan ODTÜ’nün verilerinin sızdırdığı iddia edildi.

Dark Web’de yayınlanan gönderide ODTÜ’nün verilerini sızdırdığını iddia eden KromSec isimli bilgisayar korsanı grubu şu ifadeleri kullandı:

“Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ülkedeki en iyi üniversitelerden biri. Keşke güvenlik seviyeleri de ‘en iyilerden biri’ olsaydı!

Düzinelerce öğrenciyi, akademisyeni ve bilgi sistemerini barındıran ODTÜ’nün üniversite veritabanı sızdırıldı.

Öğrencileri sevdiğimiz bilinen bir gerçek 🙂

Bu yüzden sadece akademisyenleri içeren bir tablo paylaşıyoruz ve üniversite yönetimine KromSec’in sistemlerine girdiğini hatırlatıyoruz!

Neden ülkedeki en iyi öğrencieri bünyenizde bulundurmanıza rağmen güvenlik sisteminiz ‘en iyisi’ değil?

–KromSec“

İddialar hakkında henüz herhangi bir resmi otoriteden açıklama gelmedi. Ancak veri kurtarma sektöründe ismini duyurmuş bir yazılımcı olan Habib Karataş’ın söylediklerine göre veri sızıntısı bundan yaklaşık 12 gün önce gerçekleştirilmiş ve bu konu hakkında ODTÜ yönetimiyle iletişime geçilmiş. Fakat yine iddialara göre, üniveriste yönetimi durumu ciddiye almamış ve KromSec de sızdırdığını iddia ettiği verileri paylaşmaya karar vermiş.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.