Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'deki Teknolojik Cihaz Kullanıcıları Hakkında Dikkat Çeken Araştırma!

Türkiye'deki Teknolojik Cihaz Kullanıcıları Hakkında Dikkat Çeken Araştırma!

Türkiye'deki teknolojik cihaz kullanıcılarına ilişkin gerçekleştirilen bir araştırma, ortaya ilginç bir sonuç çıkardı. Kaspersky tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'deki cihaz kullanıcılarının büyük bir bölümü cihazlarına isim veriyor.

Kaspersky tarafından yapılan “Dijital Batıl İnançlar” araştırması, kullanıcıların teknolojilere ve cihazlara karşı tutumunu gözler önüne serdi.Gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’de elektronik cihaz kullanıcılarının yüzde 39’unun cihazlarına isim verdiğini ortaya çıkardı. En çok isim verilen cihazlar ise akıllı telefonlar.

Kullanıcıların Neredeyse Tamamı Cihazlarıyla Konuşuyor!

Türkiye’de katılımcıların yüzde 84’ü akıllı telefonları, yüzde 44’ü televizyonları, yüzde 40’ı dizüstü bilgisayarları, yüzde 15’i elektrikli su ısıtıcıları ve kahve makineleri, yüzde 16’sı akıllı hoparlörleri ve yüzde 21’i robot süpürgesiyle konuştuğunu dile getirdi.   

Kullanıcılar, elektronik ev aletleriyle özellikle cihazın çalışmaması durumunda konuşabilecekleri veya tekrar çalışmaya başlamaya ikna edebilecekleri canlı varlıklarmış gibi gördüğünü belirtti. 

İnsanların elektronik aletlerine arkadaşları veya evcil hayvanlarıymış gibi davrandığını ortaya koyan araştırma, Türkiye’de kullanıcıların yüzde 43’ünün hasar gören, düşen veya kırılan cihazlarına karşı empati duyduğunu da açığa çıkardı. Bu davranışlar hakkında açıklama yapan Kaspersky Türkiye Genel Müdürü İlkem Özar, şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlar, dijital cihazlarına daha fazla bağlandıkça elektronik aletlerine arkadaşları veya evcil hayvanlarıymış gibi davranma eğilimindedirler. Bu nedenle cihazlarına karşı güven ve empati duygusu geliştiriyorlar. Bununla birlikte tıpkı tüm kişilerarası ilişkilerimizde olması gerektiği gibi burada bir denge kurmak ve bazı nesnellikleri ve sınırları korumak önem taşıyor.

Aksi takdirde bu güveni kendi amaçları için kullanabilecek siber suçlularla karşılaşma riskleri her zaman bulunuyor. Dijital cihazlara ve robotik sistemlere duyulan aşırı güven, kullanıcıları kişisel bilgilerini paylaşmaya, şüpheciliklerini ve temkinliliklerini azaltmaya ve sonuç olarak siber suçluların kurbanı olmalarına neden olabiliyor.”

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.