Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de Yeni Saadet Zinciri Vakası!

Türkiye'de Yeni Saadet Zinciri Vakası!

Türkiye bir kez daha Çiftlik Bank benzeri bir saadet zinciri vakasıyla karşı karşıya. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Deterjan Pazarı adlı firmanın hakkında ciddi saadet zinciri suçlamaları var.

Bir süredir sisteme dahil olan kişilerin paralarını alamaması ve firmanın sahibi Süleyman Kocabaş'ın ortadan kaybolduğu iddiası üzerine harekete geçen yetkililer, Süleyman Kocabaş da dahil olmak üzere firmanın 7 yöneticisi dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Toplam 100 Milyon Lira Vurgun Yapıldığı İddia Ediliyor!

Deterjan Pazarı isimli şirket kurulduğu günden itibaren bir e-ticaret sitesi adı altında beraber çalıştığı kişilere hammadde satışı yapıyor. Banyo topu yapmak için kullanılan kimyasalları satın alan kişiler, bu hammadeler yardımıyla yaptıkları ürünleri Deterjan Pazarı'na geri satıyor.

Firma banyo toplarını geri alırken hammadde fiyatının 3 katı fiyat çıkartıyor. Sisteme dahil olan 200 kişi, iki aydır ödemelerini alamadıkları iddiasıyla dün Kahramankazan'da bulunan fabrikanın önünde toplandı. Bununla birlikte birçok kişi de dolandırdıklarını düşünerek suç duyurusunda bulundu. Emniyet güçleri firmaya ait 4 iş yeri ve toplam 14 adreste arama yaptı.

Hakkında çıkan iddialar sonrasında sosyal medya hesabından canlı yayın açan Kocabaş; deterjanpazari.com'un zor bir süreçten geçtiğini, hala görevinin başında olduğunu ve 2 aydır hiçbir şey satamadığını söyledi. Ödemeleri yakın zamanda yapacağını belirten Kocabaş, müşterilerinden 3 ay süre istedi.

Fabrikada yapılan incelemede alınan ürünlerin fabrikada atıl bir şekilde beklediği ve satışının yapılmadığı ortaya çıktı. Polis Deterjan Pazarı'nın 10 bin kişiden 100 milyon liralık vurgun yaptığını belirledi.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.