Öğrenci Kariyeri Banner

Toefl Veya Ielts'e Hazırlananlar Mutlaka Bu Sitelere Göz Atın!

Toefl Veya Ielts'e Hazırlananlar Mutlaka Bu Sitelere Göz Atın!
Bilindiği üzere günümüzde İngilizce hem kişisel gelişiminiz hem de kariyerinizi ileri bir noktaya götürebilmeniz açısından önemli bir yer teşkil etmektedir; bu yüzden gerek lise öğrencilerinin gerekse de üniversite adaylarının mutlaka önem vereceği konulardan birinin İngilizce olması gerektiğinin elzem olduğu kanaatindeyim. Ayrıca bir kişi düşünelim. Şahıs iyi derecede İngilizce bildiğini söylüyor; fakat bu bilgilerini herhangi bir akademik sınav ile test etmemiş, test etmediği sürece ise bilgilerinin doğruluğundan; ne düzeyde bildiğinden emin olamayız. Bu yüzden akademik sınavlara girerek İngilizce seviyenizi ölçmeniz sizin en önemli kanıtınız olmalıdır. Akademik sınavlardan kastım ise Toefl ve Ielts...

learning -english 2

Toefl ve Ielts gibi akademik sınavlara hazırlanma amacınız varsa öncelikle en az  upper-intermediate seviyesinde genel İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer genel İngilizce seviyeniz bu düzeyin aşağısındaysa öncelikle genel ingilizce seviyenizi yükseltmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra okuma,dinleme, yazma ve konuşma becerilerinizin de bu seviyede olması gerekmektedir; bunu açıklayacak olursam örneğin; okuma beceriniz upper olabilir; fakat yazma beceriniz intermediate düzeyde olabilir. Bu yüzden bütün becerilerinizin en az upper seviyesinde olması bu tür akademik sınavlarda başarıya daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Bu yazımda ise Toefl ve Ielts'e hazırlanmak isteyenlerin yararlanabileceği online sitelerden bahsetmek istiyorum.

 

make it happen, motivational slogan, colorful sticky notes on cork bulletin board

1)Talkenglish.com

Bu sitede advanced(ileri) düzeyde hazırlanan dinleme parçalarıyla dinleme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra basit ve orta düzeyde dinleme egzersizleri yapabilirsiniz.

2)Ted.com

İngilizce dinleme becerilerinizi geliştirebileceğiniz en iyi dinleme sitelerinden biri. Ayrıca güncel konularla; dünyaca tanınmış kişilerin videolarını bulabileceğiniz bir site olması bakımından oldukça popülerdir.

3)Newsy

İş dünyası, girişimcilik, uluslararası haberler v.s erişebileceğiniz bir yerdir. Genellikle konuşmalar çok hızlıdır. Bu yüzden biraz anlamanız zor olabilir:)

4)Cdonline.org

Sağlık,yaşam , eğitim ve çalışma hayatı ile ilgili dinleme aktiviteleri yapabileceğiniz bir sitedir.

5)Randalls'Esl Cyber Listening Lab

İleri seviyede dinleme aktiviteleri bulunmaktadır.

6)BritishCouncil.org

Hem okuma parçalarına ulaşıp; hem de kelime ve dil bilgisi  yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

7)Ets Home

Dinleme,okuma,yazma  ve konuşma gibi bütün becerilerin bulunduğu kapsamlı ve öğretici bir sitedir.

8)My English Pages

Dili iyi kullanma kurallarını, konuşma, okuma, dinleme ve yazma becerilerinizin hepsini bulabileceğiniz bir yerdir.

9)BBC News

Hemen hemen herkesin adını duymuş olduğu bir site... Özellikle okuma seviyenizi yükseltmek istiyorsanız mutlaka buraya da uğramalısınız:) Dünya haberlerinden, spora, politikaya ve eğlenceye kadar geniş skalasıyla ilginizi çekebilecek her türlü bilgiye erişebilirsiniz.

10)The New Yorker

Okuma seviyenizi test edebileceğiniz bir sitedir. Güncel konularla alakalı binlerce makaleye erişebilirsiniz. Ayrıca sitenin ana sayfasından kültür, kitap, iş yaşamı ve teknoloji, çizgi film, magazin ve videolar gibi alt segmentlere de göz atabilirsiniz.

11)English The Easy Way

İngilizce dil bilgisinin zor noktalarını yani ileri düzey dil bilgisi kurallarını öğretmeyi amaçlamaktadır.

12)The Online Books Page

Birçok eski kitabı, sözlükleri ve sınavlarda yardımcı olacak başvuru kaynaklarını yayınlamaktadır.

13)Toefl Writing

Toefl sınavlarındaki yazma bölümüne hazırlananlara yardımcı olan bir sitedir.

14)Daily Esl

Okuma becerinizin gelişmesine yardımcı olmayı hedefleyen buna ek olarak kısa okuma parçaları da mevcut olan bir sitedir. Üstelik; günlük konuşmalarda kullanabileceğiniz konular da mevcut bulunmaktadır.

15)Ielts-mentor.com

Akademik okuma parçalarına ulaşabileceğiniz ve yazma alıştırmaları yapabileceğiniz bir yerdir.

16)Ieltsonlinetest.com

Akademik reading parçalarına ulaşabileceğiniz ve parçalara ilişkin testler bulunan bir sitedir.

17)Buowl.boun.edu.tr

Boğaziçi Üniversitesi'nin online yazma sitesi. Eğer yazma kısmınızda eksiklikler hissediyorsanız mutlaka buraya göz atmalısınız. Yazma ile alakalı önemli ipuçları vermektedir. Örneğin; makale yazılırken nelere dikkat edilmeli, yazma esnasında kullanabileceğiniz kelimeler, nasıl daha iyi yazılır tarzı sorularınızın cevabına yanıt vermektedir.

18)Advise on Academic Writing

İleri seviyede akademik yazı yazarken uyulması gereken kuralları açıklamaktadır.

19)Essay Info

Makale yazma konusunda yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

20) Advanced Composition For Non-Natives

Ana dili İngilizce olmayanlara İngilizce kompozisyon yazımını anlatmaktadır.

21)Essay Topics

Örneğin evdesiniz ve yazma çalışması yapmak istiyorsunuz; fakat aklınıza herhangi bir konu gelmedi. Bu site size oldukça kapsamlı konu başlıkları sunmaktadır.

22)Online Writing And Research

Maryland Üniversitesi tarafından hazırlanan online yazma ve araştırma rehberidir.

23)Splendid Speaking

İleri seviye İngilizce öğrencilerinin konuşma yeteneklerini geliştirmek için hazırlanmıştır.

24)Fonetiks

İngilizcenin 9 farklı aksanını içinde bulunduran ve kapsamlı dinleme alıştırması yapmak isteyenlerin ziyaret etmesi gereken bir sitedir.

25)Esl  Point Speaking

Günlük ya da formal konşmalarla, İngilizce'de gerekli kalıpları öğretmektedir.

Bonus 1:) Bilindiği üzere yurt dışında kariyer yapmak için bu sınavlardan iyi puan alabilmek önemlidir. Eğer yurt dışında okumak istiyorsanız mutlaka tips for student'a göz atın. Bu sitede yurt dışında okumak isteyenlere önemli ipuçları verilmektedir.

Bonus 2:) Sınavlarda konuşma bölümünde aksana da önem vermektedirler. Buradaki aksandan kastım daha çok kelimeleri doğru telaffuz edebilme yeteneğidir. Eğer bu konuda eksiklikler görüyorsanız pronounciation tips'i ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Bonus 3:) Çoğumuzun yaşadığı bir sıkıntı olan phrasal verbs kısmına değinmek istiyorum. Akılda tutulması gerçekten de oldukça zor, bunun için çok fazla alıştırma yapmanız gerekmektedir. Phrasal Verbs adlı site  akademik ingilizcede yer alan kelimeleri içermekte ayrıca alıştırma yapabilme olanağı açısından da  oldukça iyidir.

 

Sevgilerimle...

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.