Öğrenci Kariyeri Banner

Titanic Filminde de Adı Geçen 10 Gerçek Yolcu!

Titanic Filminde de Adı Geçen 10 Gerçek Yolcu!

1997 yılında izleyici karşısına çıkan Leonardo DiCaprio ile Kate Winslet’in başrollerini paylaştığı ünlü film Titanic, tarihin en korkunç felaketlerinden birini konu alırken gerçek yolcuların Titanic gemisinde yaşadığı korkunç hikayeye de yer veriyor.

Titanic gemisine gerçekten binen 10 yolcunun hikayelerine birlikte göz atalım!

Titanic Filminde de Adı Geçen 10 Gerçek Yolcu!

1. Margaret Brown

Filmde bir kadın Jack’e oğlunun takım elbisesini veriyordu. İşte o kadın bir hayırsever ve aktivist olarak bilinen Margaret Brown. Kendisi Titanic’in yolcularından biriydi. Margaret merhametli bir insan olmasıyla tanınıyordu. Titanic batarken kurtarma botlarına yolcuları bindirebilmek için büyük çaba sarf etmiştir. Okyanus gemisi Carpathia tarafından kurtarıldıktan sonra da Margaret felaketten sağ çıkanlara maddi ve psikolojik destek verebilmek için büyük girişimlerde bulunmuştur. Bu yardımseverliğinden dolayı "Batmayan Molly Brown” olarak anıldı.

2. Kaptan Edward Smith

Edward Smith, Titanic'in kaptanıydı. Titanic yolculuğuna kadar 40 yıla aşkın bir süredir denizlerde çalışıyordu. Ancak korkunç Ttitanic kazası onun son deniz seferi oldu.

3. J. Bruce Ismay

Joseph Bruce Ismay, White Star Line şirketinin yöneticisiydi. Titanic’i yaptırarak rakiplerinin önüne geçip tarihe adını yazdırmayı planlıyordu. Daha en başında gemideki cankurtaran botlarının sayısını 48’den 16’ya düşürerek tartışmalı bir karar vermişti. Gemiden kurtulduktan sonra, kadınlar ve çocukları gemide terk ettiği için büyük tepkiler aldı.

4. Thomas Andrews

Titanic’in mimarı olan Thomas Andrews, geminin ilk ve son seyahatine katıldı. Titanic buzdağına çarptıktan sonra Andrews, geminin batmakta olduğunu fark etti. Cankurtaran botlarına binmek isteyen yolculara kahramanca yardım etti. Cesur çabalarına rağmen Andrews Titanic kazasında hayatını kaybetti.

5. John Jacob Astor

Titanic'in birinci sınıf yolcularından biriydi. Milyoner bir aileye mensuptu aynı zamanda bir albaydı. Titanic'e binmiş en varlıklı yolculardan biri olarak kabul ediliyor. Kaza günü öldüğünde yaklaşık olarak 87 milyon dolar serveti vardı.

6. William McMaster Murdoch

Titanic'te bulunan subay ve denizciydi. Kazanın yaşandığı gün güvertede nöbet tutuyordu. Buzdağını fark ettikten sonra çarpışmayı önlemek istediyse de buzdağı geç fark edildi. Mürettabatın aksiyon alması için sadece 37 saniyesi vardı. Bu süre de yeterli olmadı.

7. Frederick Fleet

Ttianic'in battığı gece denizi gözlemlemekle görevli iki kişiyden biriydi. Gemiden sağ kurtuldu. Amerikan ve İngiliz komisyonlarının önünde verdiği ifade de dürbününün olmadığını ve buzdağını bu yüzden göremediğini söyledi. 

8. Madeleine Force

18 yaşında Titanic'in en genç yolcularından biriydi. John Jacob Astor'un eşiydi. Beş aylık hamile olan Madeleine gemiden şans eseri sağ kurtulmuştur.

9. Charles Lightoller

Charles, Titanic'in ikinci kaptanıydı. Gemi batmadan önce gemiden atladı ve bir bota tutunarak hayatta kalmayı başardı. Kazadan kurtulan en yüksek rütbeli kişi olarak bilinir. Titanic kazasından sonra gemilerde yolcu güvenliğini arttırmak için çalışmalar yapmıştır.

10. Archibald Gracie IV

Seçkin bir yazar olan Gracie, Titanic'in birinci sınıf yolcularındandı. Geminin battığı sırada Gracie, kadın ve çocukların tahliye edilmesine yardımcı oldu. Daha sonra kendisi de ters çevrilmiş bir bota tutunarak kurtuldu.  Ancak soğuktan hipotermi geçirmişti ve sağlığı ciddi derecede bozuldu. Gracie kazadan sonra o gece yaşadıklarını anlattığı bir anı kitabı yazdı. Ancak sağlığı ciddi şekilde bozulan Gracie kazadan kurtulduktan sadece 8 ay sonra vefat etti.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.