Öğrenci Kariyeri Banner

TIME'dan Bir İlk: Dünyadaki En Etkili 100 Şirket Açıklandı!

TIME'dan Bir İlk: Dünyadaki En Etkili 100 Şirket Açıklandı!

Haftalık haber dergilerinden TIME, dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden birisidir. Amerika merkezli derginin Avrupa sürümü Time Europe, eski adıyla Time Atlantic, Londra'da basılmaktadır. Time Europe, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika'yı da kapsamaktadır. Böylesine prestijli bir dergi olan TIME, 2021 yılının en etkili şirketleri listesini yayınladı. Listede yer alan birçoğu şirketin üst sıralarda gözükmesinin önemli bir sebebi olduğunu düşündüğümüz iki güncel durum var: Birincisi koronavirüs, ikincisi ise teknolojinin hızla gelişiyor olması. Özellikle birçoğu işimizi teknolojik araçlar ile çözüyor olmamız teknolojik şirketlerin önünü büyük ölçüde açmış bulunmakta. TIME dergisinin sunmuş olduğu listede yer alan birçoğu şirkette bunun kanıtını oluşturuyor.

şirket

TIME bu liste için endüstri uzmanlarından sağlık hizmetleri, eğlence, ulaşım, teknoloji ve daha fazlası dahil olmak üzere çoğu sektörden adaylar topladı ve her şirketi etki, yenilikçilik, liderlik, hırs ve başarı gibi temel faktörler üzerinden değerlendirdi. 

TIME100 En Etkili Şirketler sayısında dünya çapında 5 kapak yer alıyor ve her biri listedeki bir şirketin CEO'sunu tanıtıyor : Reese Witherspoon, Hello Sunshine, Ulusal Basketbol Birliği'nden Adam Silver, General Motors'tan Mary Barra, Illumina'dan Francis deSouza ve Gro Intelligence'dan Sara Menker. 

Listede aralarında Home Depot, Mastercard, Nike, Mattel, Twitter, Epic Games, Rothy's, AT&T, FedEx, Clubhouse, Airbnb, GoFundMe, Lime, Robinhood, Tesla gibi 64 şirket bulunurken, listeye Avrupa'dan İngiliz Premier Ligi, Equinor, Maersk, Volks wagen, Adidas, Lego, Farfetch, Stripe, Oatly, Unilever gibi Avrupa merkezli şirketler de girdi.

şirket

Aslında bu listede en çok dikkat çeken şirketlerin başında koronavirüsle mücadelede oynadıkları kritik rol sebebiyle BioNTech şirketi yer alıyor. BioNTech şirketinin kurucuları arasında Uğur Şahir, Özlem Türeci ve Christoph Huber yer alıyor.

TIMEBununla birlikte, Microsoft, Samsung, Huawei, Apple, Tence nt, Nintendo, Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation ve Zoom gibi teknoloji devleri de kendilerine listede yer buldu. 

Listede, finans sektöründen de Nubank, Alibaba, Mas tercard, Robinhood, Stripe, Flutterwave ve Coinbase gibi finan şirketleri de eklendi.

Ayrıca, Netflix, Spotify, TikTok, HYBE ve Disney de eğlence sektörü kategorisinde yer aldı. Listeye, yeni kurulan Clubhouse da girmeyi başardı.

​Otomotiv sektöründe ise listede Volkswagen, GM, Tesla ve Çinli BYD'nin yer aldığı görüldü.

Yayına göre, listedeki diğer şirketler arasındaki bu otomobil üreticilerinin 'kendi liderleriyle birlikte geleceği şekillendirdikleri' belirtildi.


Büşra Canpolat

Kocaeli Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.