Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'tan iPhone Kullanıcılarına Büyük Şok: Her Şeyi Kayıt Altına Almışlar!

TikTok'tan iPhone Kullanıcılarına Büyük Şok: Her Şeyi Kayıt Altına Almışlar!

TikTok'un iPhone kullanıcılarını adım adım takip ettiği ortaya çıktı. İddialara göre TikTok geliştiricileri, küçük bir kod ile kullanıcının tüm hareketlerini takip edebiliyor. 

Birkaç gün önce Instagram ve Facebook'un iOS sürümünün kullanıcı gizliliğini ihlal ettiği haberleri ortaya çıkmıştı. Felix Krause isimli bir geliştiricinin iddialarına göre Instagram ve Facebook'un yerleşik tarayıcısı, kullanıcıların dokunduğu her butonu takip edecek şekilde tasarlanmış. Aynı güvenlik ihlalini TikTok'un da yaptığı ortaya çıktı. TikTok'un iOS uygulamasında bulunan tarayıcısı da kullanıcıyı gizli gizli takip ediyor.

Ekranda Dokunulan Yere Kadar Kaydedilmiş!

TikTok uygulamasına ait kodları inceleyen Felix Krause, son yılların en popüler sosyal medya platformunun kullanıcıyı takip ettiğini ortaya çıkardı. İddiaya göre TikTok geliştiricileri, uygulamadaki tarayıcıya bir JavaScript kodu entegre etmiş ve bu sayede de kullanıcının kredi kartı bilgilerinden ekranda dokunduğu yerlere kadar her şeyi kayıt altına almış.

Forbes'e açıklamalarda bulunan bir TikTok sözcüsü, uygulama içindeki internet tarayıcısına JavaScript kodu eklediklerini doğruladı. Ancak sözcüye göre bu kod kullanıcıyı takip etmek için değil, sayfaların çöküp çökmediği ve yükleme hızlarını takip etmek için kullanılıyordu. 

TikTok, söz konusu iddiaları reddetmiş olsa da kullanıcı olarak kendi önleminizi alabilirsiniz. Bunun için; eğer bir iPhone sahibiyseniz ve TikTok kullanıyorsanız, bağlantıları TikTok'un uygulama içi tarayıcısında açmak yerine kopyalayarak Safari, Chrome ya da kullandığınız herhangi bir tarayıcıda açabilirsiniz. Böylece TikTok, hareketlerinizi en azından tarayıcı üzerinden takip edemeyecektir.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.