Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'tan İçerik Üreticilere Özel Müthiş Yenilik!

TikTok'tan İçerik Üreticilere Özel Müthiş Yenilik!

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, içerik üreticiler ile markaları daha kolay buluşturacak olan Yetenek Yöneticisi Portalı özelliğini açıkladı.

Sosyal medya platformları TikTok ve Instagram, içerik üreticilerin gelirlerini artırmak için yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. TikTok, içerik üreticilerin markalar ile daha kolay bir şekilde anlaşma sağlamasına imkan sağlayan Yetenek Yöneticisi Portalı özelliğini açıkladı.

İçerik Üreticiler, Markalar İle Daha Kolay Bir Araya Gelecek

TikTok, markaların ve ajansların dünya çapında 800.000’den fazla kalifiye içerik oluşturucuyla bağlantı kurmasını sağlayan platformunu kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. TikTok Creator Marketplace’in bir parçası olarak sunulan Yetenek Yöneticisi Portalı, içerik oluşturucu yetkilendirmesine sahip olacak.

Yeni özellikten; anlaşma akışını yönetmek, yetenekleri adına sözleşme hazırlamak, yaratıcı geri bildirimleri işlemek ve kampanya performansıyla ilgili çeşitli raporları ve ölçümleri incelemek için faydalanılabilecek. Şirket, sadece yüksek oranda takipçisi olan içerik oluşturucuların değil, ünlü seviyesindeki içerik oluşturucuların da ihtiyaçlarına hizmet edeceklerini paylaştı.

TikTok, Talent Manager Portal’ın şu anda alfa testinde olduğunu ifade edildi. Ücretsiz hizmete önceden kaydolmuş birkaç ajans mevcut, ancak henüz test kullanıcılarının adlarını paylaşılamayacağı belirtildi.

İlk olarak 2019’da kullanıma sunulan TikTok Creator Marketplace, içerik oluşturucuların etkileyici pazarlama alanında içerik oluşturuculardan para kazanma ekosisteminde büyük etki sağlıyor. Markalar, TikTok Creator Marketplace platformu aracılığıyla içerik üreticiler ile kolay bir şekilde iletişim sağlayabiliyor.

Platform, içerik üreticileriyle çalışan şirketlerin marka tercihinde yüzde 26 ve marka tavsiyelerinde yüzde 22 artış gördüğünü vurgularken, kullanıcılarının yüzde 71’i de, bir içerik oluşturucunun özgünlüğünün artık onları bir markadan alışveriş yapmaya motive ettiği ifade ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.