Öğrenci Kariyeri Banner

Tiktok'ta Kullanıcıları Tedirgin Eden Büyük Güvenlik Açığı!

Tiktok'ta Kullanıcıları Tedirgin Eden Büyük Güvenlik Açığı!

Yeni yapılan bir siber güvenlik araştırmasına göre Tiktok'ta kullanıcıları tedirgin eden büyük bir güvenlik açığı tespit edildi. 

Tiktok'ta Kullanıcıları Tedirgin Eden Büyük Güvenlik Açığı!

Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Tiktok yine çarpıcı bir haberle gündemde. Kısa süre önce yapılan bir siber güvenlik araştırmasında Tiktok'un verilerinin sızmasına sebep olan ve herkesin ağzını açık bırakacak bir güvenlik açığı tespit edildi.  

Araştırmayı yapan siber güvenlik firması Tiktok ile araştırmanın sonucunu paylaştı. Ancak Tiktok'un bu hatayı düzeltmesine fırsat vermeden bu güvenlik açığını kamuoyu ile paylaştı.

Tiktok'tan Gelen Bildirim ve Mesajlara Dikkat Edin!

Yapılan araştırma sonucu yayınlanan raporda kimlik avı için kullanılabilecek bir otomatik mesaj platformu kurulabileceği söylendi. PostMessage API üzerinden kullanıcılara otomatik olarak kötü niyetli mesajlar yollanabileceği belirtildi.

Siber saldırıyı gerçekleştirenlerin bu otomatik mesaj açığından yararlanarak kullanıcıların hangi videoları izlediği, arama geçmişleri ve hesap verileri gibi önemli bilgilere erişebildiği  belirtildi. Tiktok, güvenlik açığını şimdilik düzeltilmiş olsa da birçok siber güvenlik platformu ve devlet tarafından güvensiz bir sosyal medya platformu olarak kötü bir şöhret kazanmış durumdadır. 

Bununla birlikte Tiktok, tüm bu iddiaları redderek kullanıcılarına karşı şeffaf olduğunu ,Çin Hükümeti ile hiçbir şekilde bir iş birliğinin olmadığını ve son derece güvenli bir platform olduğunu savunuyor. 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.