Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

TikTok Kullanıcılarını Üzecek Gelişme!

Son yılların en tartışmalı sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, önümüzdeki günlerde "İçerik Seviyesi" özelliğini kullanıma açacak. Bu özellikle birlikte belli bir yaş grubunun yetişkin ya da karmaşık içeriklerden korunması sağlanacak.

Tartışmalı sosyal medya platformu TikTok, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı açıklama ile belli içeriklere sahip paylaşımların gençlerin karşısına çıkmasını engellemek için bir içerik seviyesi sistemi hazırlandığını duyurmuştu. 

Gelen bilgilere göre sosyal medya platformunda  "yetişkin" etiketli içerikler belli yaşın altındaki gençlerin karşısına çıkmayacak. Firma geçtiğimiz günlerde de +18 içeriklerin yolunu açmıştı.

Değerlendirmeyi TikTok Yapacak!

Bunun yanı sıra içeriklerin değerlendirilmesi ve sınıflandırılması konusunda karar verici de TikTok olacak. Firma tarafından yapılan açıklamada "Bir içeriğin yetişkin ya da karmaşık temalar içerdiğini fark ettiğimizde, örneğin daha genç izleyiciler için çok korkutucu ya da çok tutkulu bir kurgusal sahne gördüğümüzde, videoya bir yetişkinlik puanı verilecek ve böylece videonun 18 yaş altındaki kullanıcılar tarafından TikTok deneyiminde görülmesinin önüne geçilecek" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan platformdan gelen açıklamada yetişkinlik skorlarının nasıl belirleneceği, hangi kriterlere göre içeriklerin değerlendirileceği ya da videoların denetimden geçmesi için ne tür içerikleri olması gerektiği açıklanmadı. 

TikTok ayrıca 'Sizin İçin' sayfası üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Yeni gelecek olan güncelleme ile birlikte sayfanın sürekli aynı videoları göstermesinin önüne geçilecek.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.