Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'a Yeni Bir Yasak Getirildi!

TikTok'a Yeni Bir Yasak Getirildi!

Son yılların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok'ta bağış toplamanın yasaklanmasına karar verildi. TikTok'un bu kararının ardında siyasi durumlardan uzak durmak istemesi olduğu düşünülüyor.

Çin kuruluşlu sosyal medya uygulaması TikTok, dünya çapında milyarlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Global ölçekte büyük bir başarı yakalamasına rağmen ABD ve Çin arasında süren teknoloji savaşlarından nasibini alan TikTok, birçok kısıtlamaya maruz kalabiliyor.

ABD ara seçimleri yaklaşırken uygulamanın herhangi bir suç kapsamında yasaklanmasının önüne geçmek isteyen TikTok'un sahibi ByteDance, birtakım önlemler almaya başladı. Bunlardan biri de TikTok üzerinde bağış toplanmasını engellemek.

Siyasi Olaylara Karışmak İstemiyor!

Özellikle siyasetle iç içe hesaplar tarafından düzenlenen bağış toplama etkinlikleri, ülkelerin yasalarıyla belirli noktalarda zıt düşebiliyor. Bugün kendi blog hesaplarında konuyla ilgili açıklama yapan TikTok, artık ABD'de faaliyet gösteren bazı siyasi hesaplar için bağış toplama yasağı getirdiğini açıkladı.

2016 yılında Donald Trump'ın başkan olarak seçilmesinin ardından Cambridge Analytica ve Facebook skandalı yaşanmıştı. Kısa sürede Amerika'da büyük yankı uyandıran olay, sosyal medya platformlarının seçimlere dahi etki edebiliyor olması sebebiyle endişe oluşmasına neden oldu.

TikTok, geçtiğimiz haftalarda siyasi reklamları yasakladığını açıklamıştı. Hatta içerik üreticilerin siyasi kaynaklardan fonlanan içerikleri paylaşmasına dahi izin verilmiyordu. Seçimlerle ilişkisini tamamen kesmek isteyen TikTok, artık siyasetle ilgili hiçbir hesabın bağış toplayamayacağını duyurdu.

Aynı zamanda siyasetle ilişkili kişi, kurum veya parti hesapları da zorunlu doğrulama adı verilen uygulamaya tabi tutulmaya başlanacak. Bu hesapların iddia ettikleri kişi veya kurum olduklarını kanıtlaması ve mavi tik alması zorunlu hale getirildi. Aksi takdirde hesaplara erişim TikTok tarafından kısıtlanacak. Son yaptırımların yalnızca ABD ile sınırlı kalmayacağı ve tüm ülkelere de yayılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.