Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'a Gelecek Olan Yeni Özellikler Açıklandı!

WhatsApp'a Gelecek Olan Yeni Özellikler Açıklandı!

Yakın zamanda gizliliği arttırmak için üç yeni özellik getireceğini duyuran WhatsApp, kullanıcıların kendi avatarlarını oluşturabilmesi için çalışmalarını da sürdürüyor.

Mark Zuckerberg, Facebook hesabından WhatsApp ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklama ile, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasına gelecek yeni özellikleri de duyurdu. Zuckerberg'in açıklamalarına göre WhatsApp'a 3 yeni gizlilik özelliği gelecek. Bu özelliklerden biri, getirdiği gizlilik sayesinde pek çok kullanıcıyı memnun edecek gibi duruyor. 

Bir Süredir Beklenen Özellikler Yolda!

WhatsApp'ın duyurulan ilk özelliği, tüm kullanıcıların gizlilik ve güvenliğine etki edecek. WhatsApp'ta bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar paylaşılabiliyor. Zuckerberg'in açıklamasına göre tek seferlik fotoğraf ve videolar için ekran görüntüsü alma özelliği artık engellenecek. 

WhatsApp'a eklenecek bir diğer yenilik de gruplarla alakalı. Artık bir kişinin gruptan ayrıldığı sistem mesajı olarak yayınlanmayacak. Gruptan kimlerin çıktığı, yalnızca grup içerisindeki yeni bir bölüm aracılığı ile öğrenilebilecek.

WhatsApp'taki bir diğer gizlilik özelliği sayesinde artık son görülme zamanını ve çevrimiçi durumunu rehberinizdeki yalnızca bazı kişiler için görünür yapabileceksiniz. 

WhatsApp'ın geliştirme aşamasında olan bir diğer yeni özelliği ise kaybolan mesajları saklamak. Kullanıcılar, yeni özelliği aktif hale getirmeleri durumunda kaybolan mesajların silinmemesini sağlayabilecekler. 

Gelecek özellikler hakkında verilen ilgiler şimdilik bunlarla sınırlık ancak ne zaman kullanmaya başlanacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.