Öğrenci Kariyeri Banner

THODEX Davasında Beklenen Karar Açıklandı!

THODEX Davasında Beklenen Karar Açıklandı!

Tüm Türkiye'nin merakla takip ettiği THODEX davasında beklenen karar açıklandı. Batık kripto para borsasının CEO'su Faruk Fatih Özer'e 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Özer Kardeşlere 11 bin 190 yıl 6'şar Ay Hapis Cezası!

Batık kripto para borsası THODEX'in karar duruşması dün görüldü. 11 saat süren duruşma esnasında CEO Faruk Fatih Özer, savunmasını türkü ile yaparak yine dikkat çekmişti. Davada beklenen karar 11 saatin sonunda verildi.

40 bin 462 yıl hapis cezası istemi olan davadan çıkan ceza 11 bin 190 yıl 6 ay olarak kaydedildi. Ayrıca sanıklara, "Bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan 135 milyon TL para cezası verildi.

Mahkeme heyeti, Faruk Fatih Özer ile Güven Özer ve Serap Özer'in "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçlarını işlediklerine kanaat getirdi.

CEO Özer, dün yaptığı savunmada özellikle örgüt kurma suçlamasına karşı çıkmıştı. Özer'in kurtulabildiği tek suçlama ise "nitelikli dolandırıcılık" oldu. Mahkeme, sanıkların bu suç için delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

Toplamda 21 sanığın yargılandığı davada 4 kişinin de tahliyesine karar verildi. Diğer sanıklar ise farklı sürelerde hapis cezasına çarptırıldılar. Bu kararla birlikte birkaç yıldır Türkiye'nin gündeminde olan THODEX davasının sonuna gelinmiş oldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.