Öğrenci Kariyeri Banner

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer Yakalandı!

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer Yakalandı!

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük dolandırıcılık vakalarından birini gerçekleştirerek yurt dışına kaçan Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık vakalarından birine ev sahipliği yapan kripto para borsası Thodex hakkında bugün büyük bir gelişme yaşandı. Şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandığı bildirildi.

Olay hakkında verilen ayrıtılara göre gelişme, Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi tarafından sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya aktarıldı. Arnavutluk bakanı, Fatih Özer'in kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini söyledi.

İade İşlemleri Başlatıldı!

Arnavutluk polisi, Özer'in kaldığı otele baskın düzenlemişti fakat şüpheli kaçmıştı. Arnavutluk polisi tarafından gerçekleştirilen baskının hemen ardından Türkiye harekete geçmişti. Kurulan özel bir ekip, kurucuyu ele geçirmek için Balkan ülkelerine gitmişti. 

Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur ettiği ve 2 milyar dolar ile kaçtığı iddia edilen Özer'in yakalanması için çok sayıda baskın yapılmıştı. Güvenlik güçleri tarafından kimlileri tespit edilen bu kişilerin ikamet ettiği eve operasyon yapılmış, operasyonda Özer'i evde sakladıkları düşünülen Arnavutluk vatandaşı 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Sabah'taki habere göre Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığı açıklandı. Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bleader Çuçi, bugün sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya firari Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini belirtti.

Thodex isimli kripto para platformu ile çok büyük bir vurgun yapan ve ardından yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesi için işlemlere başlandığı bilgisi aktarıldı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.